(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Idősbarát lakásprogram - Gyakran ismételt kérdések
Idősbarát lakásprogram - Gyakran ismételt kérdések
 
 
 
1. A pályázati adatlapot elvileg elektronikusan kell megírni, viszont a honlapról letölthető adatlap PDF formátumban jelenik meg, amibe nem lehet írni. Mi a megoldás?
A pályázati dokumentációban letölthető adatlap mintaként szolgál, az elektronikus rendszerben ugyanezeket a kérdéseket fogja látni. A honlapunkon a „Pályázati adatlap”-gombra kattintva egy másik programhoz jut el, ahol regisztrálnia kell magát, és itt töltheti ki elektronikus rendszerben a pályázatot. Amikor majd itt lezárja a pályázatot, akkor ezen a programon keresztül fogja tudni kinyomtatni, a szükséges nyilatkozatokkal együtt.
 
2. Nem kap e-mailt a regisztrációról?
Az elmúlt napok tapasztalatai azt mutatták, hogy néhány ingyenes levelezőrendszer, valószínűleg a nagy leterheltség miatt, gyakran csak nagy késéssel tudja fogadni a regisztrációs leveleket (pl. Freemail), míg más rendszerek (pl. Citromail) levélszemétként értelmezik. Kérjük, ha teheti, céges vagy nagyobb teherbírású e-mailcímekkel regisztráljon (pl. GMail).
Ha problémája van, küldje el a megadott felhasználói nevét az idosbarat (kukac) maltai.hu címre "Regisztrációs hiba" tárggyal, és manuálisan aktiváljuk Önnek. 
 
3. Hány példányban kell elküldeni a pályázatot?
Egy eredeti és kettő másolt példányt, tehát összesen három (3) példányban. A rendszerből kinyomtatott példány aláírása után azt még két példányban le kell másolni, és a mindhárom páldányt kell elpostázni nekünk.
 
4. Szociális alapellátás része-e az ápolási díj?
Nem, az ápolási díj pénzbeli ellátás és nem szociális szolgáltatás. A szociális szolgáltatáson belül van szakellátás és alapellátás. Az alapellátás szolgáltatásai: szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás (gondozónő), jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, tanyagondnoki szolgálat, falugondnoki szolgálat, stb. (1993/III. Szoc.Tv.)
 
5. Szociális alapellátás-e a közlekedési támogatás és a közgyógy ellátás?
Nem, mert ezek más jogszabályok alapján meghatározott pénzbeli juttatások, nem a szociális törvény által meghatározott, személyes gondoskodást célzó ellátások közé tartoznak.
 
6. Pályázhat-e az, aki ebben az évben tölti be a 65. életévét?
Nem, a pályázati kiírás szerint a pályázás feltétele a betöltött 65 év. Csak az pályázhat, aki a pályázat beadási határidejéig betölti a 65. életévét.
 
7. Hol találom meg a nyilatkozatokat?
A pályázat kötelező mellékleteként beküldendő nyilatkozatokat a pályázati adatlap elektronikus kitöltése és lezárása után a nyomtató az adatlappal együtt automatikusan kinyomtatja. Ezeket kell aláírva a pályázattal és a kivitelező árajánlatával együtt három példányban (egy eredeti és két másolat) postán beküldeni.
 
 


Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
KiadványainkFőszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43