(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Folytatódik a gyűjtés a jégverés károsultjai javára
Hírek
2016.06.28.

Folytatódik a gyűjtés a jégverés károsultjai javára

Még legalább két hétig gyűjt adományokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a keddi szatmári jégverés károsultjainak - mondta a szervezet ügyvezető alelnöke az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.
 

 

Győri-Dani Lajos elmondta, hogy eddig nagyjából egymillió forintot kaptak a vihar és jégeső okozta károk enyhítésére. Tizenhárom szatmári településen csaknem ezer épület rongálódott meg. A gyűjtést még két hétig folytatják. Egyszerű online adományozásra www.adomanyozz.hu oldalon van lehetőség, de fogadnak felajánlásokat a Szeretetszolgálat számlaszámán is.

Az ügyvezető alelnök úgy fogalmazott, hogy ilyen bajban gyorsan reagál és összefog a társadalom. A házak visszafedésével sietni is kell, mert bár a katasztrófavédők letakarták azokat fóliával, ez legfeljebb néhány hétig tartó átmeneti megoldást jelent.

Győri-Dani Lajos kiemelte, hogy Magyarország szegény vidékéről van szó, ahol sok embernek nincs biztosítása, a cserepek és a palák pedig régiek. Egy tető helyreállítása drága, három-négyszázezer forintba kerül - tette hozzá.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető: http://www.mediaklikk.hu/video/ma-delelott-2016-06-26-i-adas/

A karitatív szervezet vészhelyzet-kezelési munkacsoportjának szakemberei Rozsályban, Zajtán, Méhteleken, Uszkán, Nagyhodoson, Garbolcon, Csengerújfaluban, Gacsályon és Kishodoson vannak jelen és nyújtanak segítséget a rászorulóknak, ahol a június 21-én reggel érkező viharban dió méretű, helyenként pedig tojás nagyságú jégdarabok számos háztetőt betörtek. A jelentések szerint a településeken több mint ezer épület sérült meg, különösen a palatetővel borított családi házakban keletkeztek komoly károk.

A vihar tizenhárom szatmári településen pusztított. A jégzajlást követően több mint kétszáz tűzoltó érkezett a helyszínre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egységek mellett Borsod-Abaúj-Zemplénből és Hajdú-Biharból is kivezényeltek egységeket, önkéntes tűzoltók érkeztek Romániából is. Az elsődleges kárelhárítás során fóliával borították be a háztetők sérüléseit.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a legnagyobb károkat szenvedett településeken élő rászoruló családoknak nyújt segítséget az otthonuk helyreállításához. A karitatív szervezet munkatársai a településeken tájékozódnak a kialakult helyzetről, felmérik a károkat, megkeresik a legelesettebb embereket, a sokgyermekes családokat, magukra maradt időseket, hogy személyre szóló segítséget nyújtsanak az otthonuk helyreállítása során. 

Az adományokat a Szeretetszolgálat az adomanyozz.hu oldalon, illetve számlaszámán fogadja. Számlaszám: Magyar Máltai Szeretetszolgálat (OTP Bank) 11784009-20200745.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43