(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » A jégverés károsultjainak gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat
Hírek
2016.06.22.

A jégverés károsultjainak gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat

Adománygyűjtést hirdet a szatmári jégesőben károkat szenvedett lakosság megsegítésére a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, segíteni a www.adomanyozz.hu oldalon indított online átutalással lehet.
 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat felhívást tesz közzé, melyben a lakosság támogatását kéri a szatmári jégeső károsultjainak megsegítésére. A vihar által leginkább sújtott területeken az épületek négyötöde jelentős károkat szenvedett, a régi, palatetős házak tetejét sok helyen teljesen összetörte a jég, de a cseréptetős otthonok is jelentősen sérültek. Az otthonok helyreállítását a www.adomanyozz.hu oldalon, online átutalással bárki támogathatja. A honlapon az érdeklődők folyamatosan figyelemmel kísérhetik a gyűjtés alakulását.


A karitatív szervezet vészhelyzet-kezelési munkacsoportjának szakemberei Rozsályban, Zajtán, Méhteleken, Uszkán, Nagyhodoson, Garbolcon, Csengerújfaluban, Gacsályon és Kishodoson kezdték meg a helyzet felmérését, ahol a 21-én reggel érkező viharban dió méretű, helyenként pedig tojás nagyságú jégdarabok számos háztetőt betörtek.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai sorra járják az érintett falvakat, a helyszínen tájékozódnak, és felmérést készítenek a leginkább segítségre szoruló emberekről.  A karitatív szervezet a legelesettebbeknek nyújt segítséget otthonuk helyreállításához, a településeken élő rászoruló családokat, egyedül élő időseket, beteg vagy fogyatékkal élő embereket támogatja.

 

 


A vihar kilenc szatmári településen pusztított. A jégzajlást követően több mint kétszáz tűzoltó érkezett a helyszínre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egységek mellett Borsod-Abaúj-Zemplénből és Hajdú-Biharból is kivezényeltek egységeket, önkéntes tűzoltók érkeztek Romániából is. Az elsődleges kárelhárítás során fóliával borítják be a háztetők sérüléseit.


A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a legnagyobb károkat szenvedett településeken élő rászoruló családoknak nyújt segítséget az otthonuk helyreállításához. A karitatív szervezet munkatársai a településeken tájékozódnak a kialakult helyzetről, felmérik a károkat, megkeresik a legelesettebb embereket, a sokgyermekes családokat, magukra maradt időseket, hogy személyre szóló segítséget nyújtsanak az otthonuk helyreállítása során.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43