(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » A kenti hercegné látogatást tett a Máltai Szeretetszolgálatnál
Hírek
2016.06.26.

A kenti hercegné látogatást tett a Máltai Szeretetszolgálatnál

Magyarországra érkezett és látogatást tett a Magyar Máltai Lovagok Szövetségénél, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál Ő királyi fensége Mihály kenti herceg felesége, Mária Krisztina Anna hercegné, az angol Királyi Ház tagja.
 

A Máltai Lovagrend dámájaként június 25-én a hercegné volt a fővédnöke a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége Szent János Jótékonysági Báljának. Június 26-án 15 órakor a hercegné meglátogatta a Máltai Szeretetszolgálat Batthyány téri Idősek Otthonát, ahol megismerkedik a karitatív szervezet tevékenységével. Az intézményben Győri-Dani Lajos a Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke fogadta a kenti hercegnét. Mária Krisztina Anna hercegné azt mondta, ha teheti, minden évben ellátogat Magyarországra, melyet gyermekkora óta nagyon szeret, édesanyjától, aki magyar grófné volt, sokat hallott róla. A hercegné megtekintette a hajléktalan embereket ellátó lábadozót, ahol a kórházi elbocsátás után hat hónapig tartózkodhatnak a betegek. Továbbá meglátogatta a Gondviselés Háza Hajléktalanok Otthonát, valamint az Idősek Otthonát. „Londonban is több ilyen intézményben voltam már, de lenyűgözött az itt folyó munka. Az itt lakó időseken látszik, hogy boldogok.” – mondta a hercegné.

A látogatás során a Mária Krisztina Anna hercegnét Habsburg Lotharingiai Mihály főherceg és felesége, Ugron Imre a Máltai Lovagrend magyarországi nagykövete és Erőss Loránd a rend ispotályosa, valamint Perényi Zsigmond nemzetközi helyettes államtitkár kísérte.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43