(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Adomány a gyerekek szemüvegeire
Hírek
2013.03.22.

Adomány a gyerekek szemüvegeire

A Magyar Máltai Lovagok Szövetségének Észak-Amerikai Delegációja 3670 dollárral támogatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Látás ajándékba! programját. Az adomány egy jótékonysági vacsora bevételéből származott, amelyet az Amerikában élő magyarok körében Habsburg Géza máltai lovag kezdeményezése és a Delegáció támogatása nyomán szerveztek meg. A sikeres est lebonyolításáért köszönet illeti Gruson Barbarát és Bollok Barbarát is, akik komoly szerepet vállaltak a szervezésben.
 

A jótékonysági est bevételeit a rászoruló családok gyermekeinek szemüvegeire ajánlották fel a házigazdák. A program a Máltai Szeretetszolgálat önkéntes orvoscsoportjához kötődik. A fiatal szakorvosokból és ápolókból álló szervezet négy éve járja a cigánytelepeket, leszakadó közösségeket és más szegregátumokat. Az itt élő családoknak sokszor semmilyen értékelhető kapcsolata nincs a hivatalos egészségügyi ellátással, betegségeikre sajátos adottságként tekintenek, az ezzel járó hátrányokkal megtanulnak együttélni. Az orvoscsoport rendszeres látogatásainak, szűrővizsgálatainak és kezeléseinek egyik kézzelfogható eredménye a gyerekek szükséges szemüvegeinek elkészítése. Beszédes adat, hogy sűrűn találnak olyan gyermeket, akinek mindjárt öt- vagy hatdioptriás szemüvegre van szüksége. (Kirívó esetben 16, sőt egy alkalommal 19 dioptriás szemüveget is készíttetett már a Szeretetszolgálat.) A program valóban az éleslátás képességével ajándékozza meg a rászorulókat, hiszen a szemüvegek vizsgálat alapján készülnek, a kereteket pedig egy folyamatosan bővülő kollekcióból maguk választhatják ki az érintettek.

A Látás ajándékba! akció során már több mint 2500 gyermek, illetve nincstelen ember kapott szemüveget. A most érkezett támogatás hatékony segítséget nyújt a program folytatásához. Az adományt nemrégiben Megyesy Jenő, a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége Észak-Amerikai delegációjának elnöke adta át Vecsei Miklósnak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökének.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43