(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Új vezetőség a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége élén
Hírek
2016.01.26.

Új vezetőség a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége élén

Megújult vezetőséggel kezdi a 2016 januárjában indult következő ötéves ciklust a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége. A világ 104 országában tevékenykedő Szuverén Máltai Lovagrend magyar tagsága a karitatív tevékenységben a lelkiség megjelenítésére helyezne nagyobb hangsúlyt a jövőben. A rend segélyszervezete, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével rászorulók tízezreinek nyújt segítséget.
 

2016 januárjában hivatalba lépett a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének új vezetősége, Szabadhegÿ Kristóf elnökletével. Az öt évre megválasztott vezetőség főbb tisztségviselői: a szervezet operatív működését vezető kancellár Wettstein János, a karitatív tevékenységet irányító ispotályos Dr. Erőss Loránd, a pénzügyekért felelős kincstárnok Czigler Ágoston, valamint a rendtagok hitéletét szervező spirituális vezető – a korábbi elnök – Kállay Ubul Tamás.

Az új vezetőség célja egyrészt a Szövetségen belüli egység és közösség erősítése, másrészt a Rend spiritualitásának megjelenítése a máltai tevékenységekben, a külkapcsolatokban pedig a rendi kormányzattal (Nagy Magisztériummal) és az egyes országok társszövetségeivel való együttműködés fejlesztése. Az idei év egyik első konkrét feladata - a Szentatya által meghirdetett „irgalmasság évében” - a római zarándokokat ellátó elsősegélynyújtó szolgálatban való részvétel. A Magyar Máltai Lovagok Szövetsége a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen összesen öt csapattal kapcsolódik be a legnagyobb bazilikáknál szervezett ügyeletben.

A római székhelyű Máltai Rend – teljes nevén „Jeruzsálemi, Rodoszi és Máltai Szuverén Ispotályos Szent János Lovagrend” – egy 900 éves múltra visszatekintő egyházi laikus rend, jelszava „a hit védelme és a rászorulók megsegítése”. Világszerte mintegy tizennégyezer tagja, 25.000 munkatársa, 80.000 önkéntese, 20 kórháza, 110 idősotthona és 1500 egészségügyi központja van. Nemzetközi segélyszervezete – a kölni központú Malteser International - gyakorlatilag valamennyi súlyos katasztrófahelyzetben segít a mentésben és hosszú időn át részt vesz az élet újraszervezésében. A Máltai Rend önálló szuverén államként működik, melynek élén a nagymester áll. Magyarországi tagszervezete a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége, magyarországi segélyszervezete pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Az 1928-ban megalakult, majd 1945 után betiltott és emigrációba kényszerült Magyar Máltai Lovagok Szövetsége nemrég ünnepelte hazatérésének 25 éves évfordulóját.

 A máltai lovagrend a menekültválságrólKapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43