(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Családi nappal ünnepelte 25 éves jubileumát a makói máltai csoport
Hírek
2016.06.28.

Családi nappal ünnepelte 25 éves jubileumát a makói máltai csoport

Ötödik alkalommal rendezett Máltai Családi Napot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói önkéntes csoportja a József Attila Városi Múzeumban. A huszonöt éves csoport egyben megalakulásának évfordulójára is emlékezett.
 

Megkezdte az év második felében több rendezvénnyel ünnepli fennállásának negyed évszázados évfordulóját a makói máltai csoport. Hatalmas tortával a csoport tevékenységét segítő baráti kör részvételével az Ötödik Máltai Családi napon emlékeztek meg az alapítás évfordulójáról. Az egész délutános családi rendezvényen Biró István görögkatolikus parókus tartott egy kis előadást a család fontosságáról, kézműves foglalkozások várták a gyerekeket, emellett kutyás bemutatót is láthattak az érdeklődők, illetve a Kelly Táncstúdió és a Szeged Linedance Klub is fellépett.

  

– A Máltai Szeretetszolgálat mindig is fontosnak tartja a családot. Bár ezt a társadalom legkisebb egységének mondják, azonban ez sokkal többet jelent annál.  A mai világban tartani kell a kapcsolatokat – véli Kómár Mátyás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportjának vezetője. – Ez a családi nap egy olyan lehetőség, ahol együtt lehet a család apraja nagyja és jól érezze magát.

 

A huszonöt éves makói önkéntes csoport a negyedszázad alatt a városban és környékén, illetve a határon túl is nagyon sok családot és intézményt, köztük kórházat és szociális otthont segített. Csak az elmúlt évben tízmillió forint értékben osztottak ki adományokat, köztük gyógyhatású készítményeket is. Az önkéntesekkel együtt húszan vannak a csoportban. Az elmúlt huszonöt évért október 8-án Máriaradnán fognak közösen hálát adni, amely zarándoklatra meghívják a régió többi máltai intézményét és csoportját is. Évfordulós terveik szerepel emellett, hogy szeretnék újra felállítani a Szent János téren a „máltai haranglábat”.  

 A makói máltai csoport tevékenységéről a 2016. júniusi Máltai Hírekben részletesen olvashatnak.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43