(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Megvalósult projektjeink
Megvalósult projektjeink
 
Szatmár utcai Családok Átmeneti Otthona, Budapest
 

Lezárult a „Korszerűsítés a hatékony családgondozásért” c. pályázat


2011. február 28-án befejeződött az a program, amelynek során a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Közép-magyarországi Operatív Program keretén belül a „Bentlakásos intézmények korszerűsítése” (KMOP-4.4.1/B-2008-0032.) című pályázaton a Szatmár utcai Családok Átmeneti Otthona felújítására, akadálymenetesítésére került sor.

A munkát az tette szükségessé, hogy az 1997-es átépítés során csak a lakások kialakítása történt meg, de a vezetékek cseréjére, szigetelési munkálatokra, akadálymentesítésre akkor nem volt lehetőségünk. Azóta az épület állapota folyamatosan romlott.
Az uniós támogatású program során olyan komplex építési beruházás valósulhatott meg, mely joggal viseli a „Korszerűsítés a hatékony családgondozásért” elnevezést. A lakhatásukat elvesztett, rászoruló családoknak Zugló legszebb részén található otthonunk átmeneti segítséggel szolgál, ahol biztos nyugalomra és segítségre találnak. A fejlesztés eredményeként a Máltai Szeretetszolgálat vonzó és élhető környezetet tudott a családok számára kialakítani: az épület új homlokzatot, az udvar új burkolatot kapott, a rosszul működő nyílászárókat kicseréltettük, növeltük a zöldfelületek arányát, kialakításra került egy lift az épületben, valamint akadálymentessé tettük a közlekedést.

Emellett otthonunkban négy lakás teljes akadálymentesítése történt meg:
• Nagyobb teret alakítottunk ki, ahol kerekes székkel is lehet közlekedni.
• Az elektromos kapcsolókat és lámpakapcsolókat alacsonyabbra helyeztük, hogy mindenki számára elérhetőek legyenek.
• Az ajtók, átjárók szélességét az érintett lakásokban megnöveltük, a küszöböket megszüntettük, hogy ne akadályozzák a közlekedést.
• A főbejárat akadálymentessé vált, a lépcső mellé rámpa került.
• A fürdőszobák kellően tágasak lettek ahhoz, hogy szükség esetén a mozgáskorlátozott személy segítője is elférjen.
• Küszöb nélküli zuhanyzókat építtettünk ki.

Ezen kívül kialakítottunk egy, a réginél jóval korszerűbb könyvtár- és internetszobát, ahol immár több számítógépen tudnak a családok internetezni. Az infrastrukturális körülmények bővülése segíti lakóinkat az álláskeresésben, a lakhatási lehetőséggel kapcsolatos információk elérésében.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, az Esza Nonprofit Kft., mint közreműködő szervezet segítségével 116 925 912 Ft támogatásból valósult meg.

Képek a felújított épületről

Budapest, 2011. március 1.

 


Népkonyha és étkező rekonstrukciója, Miskolc
 
2010. december 31-én lezárult a „Magyar Máltai Szeretetszolgálat Népkonyha és étkező rekonstrukciója” című, ÉMOP-4.2.1/A-2008-0004 azonosító számú projektünk, melynek keretében sor került a Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Csilla von Boeselager” Házban található Népkonyha és étkező korszerűsítésére, előírásoknak megfelelő akadálymentesítésére, eszközök és bútorzat cseréjére és szociális célú helyiségek kialakítására. Az elnyert támogatás összege: 48 889 009 Ft.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Magyar Állam támogatásával valósult meg.
   
Miskolc, 2011. január 31. 
 

"Jelenlét" Ifjúsági Információs és Tanácsadó Pont kialakítása a monori szegény/cigány telepen
 
2009-ben immáron ötödik éve, hogy civil kezdeményezésre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elindította Monoron a Tabán Integrációs Programot. A szegénytelepen élők segítését felvállaló kis csapat, az elmúlt egy évben rengeteg dolgot valósított meg az Európai Unió támogatásával.
 
„Az információs pontban naponta megforduló mintegy 50-60 ember valós problémáin segíteni nem könnyű feladat. Az információ a 21. században aranyat ér, egy átlagember viszont könnyedén hozzájuthat. Azonban a szegregált lakókörnyezetben élőknek ez nehézséget okoz. A információs pont ebben nyújt segítséget”.
 
Irodánkban állandó munkatársak igyekeznek szinte minden kívánságot teljesíteni. Többek közt lehet fénymásolni, internetezni, faxolni, hivatalos ügyben segítséget kérni. A közösségi házban délelőttönként játszóház üzemel az egészen kicsiknek, délután tanulószoba, illetve a különböző klubok kapnak teret. A fiatalok pingpongoznak, társasjátékoznak, beszélgetnek. A rendőrséggel közösen bűnmegelőzési céllal preventív foglalkozásokat is tartunk. Az Európai Unió által biztosított forrás április 15-ével lejárt, azonban a Máltai Szeretetszolgálat az információs pontot és közösségi házat tovább üzemelteti.
 
 

Segítőké(S)z Gondviselés Háza, Keszthely
 
A projekt keretében a fogyatékosok nappali ellátását biztosító keszthelyi Gondviselés Háza intézményünk épülete kerül felújításra, mely 2008 júniusa óta működik az önkormányzat korábbi óvodaépületében. Az infrastrukturális fejlesztés a fűtési- és hűtési rendszer fenntartható, környezetbarát korszerűsítését jelenti (napkollektor, kondenzációs kazán), megtörténik az épület külső hőszigetelése, nyílászárók cseréje és a teljes körű komplex akadálymentesítés.
A projekt a NYDOP 5.1.1./A Szociális alapszolgáltatásokhoz és gyermekjóléti alapellátásokhoz való hozzáférés javítása és a szolgáltatások minőségének fejlesztése program keretében 41.498.366 Ft támogatásban részesült.
A projekt tervezett befejezése: 2009. december 31.
A fejlesztés az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében és a VÁTI Nonprofit Kft. (1016 Budapest, Gellérthegy u. 30-32.), mint közreműködő szervezet segítségével valósulhat meg.
Kapcsolódó anyagok:
 
 Keszthely, 2010. január 31.

 


Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
KiadványainkFőszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43