(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Nyugat-Dunántúli Régió
Nyugat-Dunántúli Régió
 
Kedves Látogató!
 
Sok szeretettel köszöntjük a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Nyugat-Dunántúli Régió vezetősége és munkatársai nevében!
 
Régiónkban, Vas-, Zala- és Győr-Moson-Sopron megyékben 21 önkéntes csoport tevékenykedik. Jelmondatunk, "A hit védelme és a szegények szolgálata" szellemében, az adományok gyűjtése és osztása, mint alaptevélkenységen kívül rendszeresek a beteglátogatások, különböző lelki, közösségi és kultúrális programok szervezése. Csoportjaink jó kapcsolatokat alakítottak ki és együttműködnek az adott települések önkormányzataival, szociális, egészségügyi és oktatási intézményeivel, a jelenlévő civil szervezetekkel.
 
A karitatív tevékenységen túlmenően kiterjedt intézményi ellátórendszerünk különböző szociális és gyermekjóléti alap - és szakfeladatokat lát el. A három megyében, a fogyatékkal élők és idősek segítésére 8 támogató szolgálat, 2 fogyatékosok és 1 idősek napközi otthona működik. Gyermekjóléti alapfeladatként 2 családi napközi működik Nagykanizsán, melyet bővíteni kívánunk. Alapfeladatként megjelenik még a szenvedélybetegek közöségi és alacsonyküszöbű ellátása is. 
Évek óta folytatunk munkaerőpiaci szolgáltatást, mely kibővült speciális rehabilitációs mentori szolgálattal.  Évek óta részt veszünk különböző pályázati, modellkísérleti programokban, melyek a következők:
1. Jelnyelvi tolmácsszolgálatok:
    - Győr-Moson-Sopron megyei: www.jeltolmacs-gyor.hu
    - Vas megyei: www.jeltolmacs-szombathely.hu
    - Komárom-Esztergom megyei: www.jeltolmacs-komarom.hu
2. "4M" munkaerőpiaci program: www.megvaltozott.hu
3. "PLÁZA" prevenciós program: www.bunmegelozes.hu; (a program lezárult)
 
Köszönjük, hogy érdeklődik tevékenységeink, munkánk iránt!
 
Ellátottjainak és maguk nevében köszönjük támogatását és adományait!
 
 


Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
KiadványainkFőszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43