(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Dél-Dunántúli Régió
Dél-Dunántúli Régió
 
Tisztelt Látogató!
 
A délszláv válság idején, tizenöt évvel ezelőtt alakult meg régiónk első csoportja Pécsett.  Elsősorban a menekültek ellátására szerveződtek önkénteseink. A háború véget ért, de akkorra már nyilvánvalóvá vált, hogy munkánkra továbbra is szüksége van azoknak a hátrányos szociális helyzetben élőknek, akik közvetlen közelünkben élnek.
 
A régió csoportjai folyamatosan, nem egyszerre szerveződtek. A sok éves munka tapasztalatának eredménye, hogy egy-egy máltai  csoport köré ma már több hátrányos helyzetű település kapcsolódik egy-egy települési megbízott személyén keresztül. Ez a kicsiben működő hálózat tudja biztosítani a környék szociális információs szolgáltatását, az adományozás menetét, és támogatja a többi tevékenység összehangolását. Csoportjaink tevékenységei néhány dologban eltérnek egymástól, de mögötte mindenütt ugyanaz a máltai lelkület él. Az intézmények indítása és a csoportok megalakulása mindig alulról jövő kezdeményezés. A település, közösség felmerülő problémáira próbálunk megoldásokat találni.
 
A Dél-Dunántúli Régióban jelenleg 15 aktív csoportunk működik. A csoportok léte nagyon sokat jelent a helyi közösségek életében.  Tevékenységük összekovácsolja a kisebb településeken működő intézmények munkáját, megerősíti a helyi közösségi munka szerepét. Önkénteseink adományok gyűjtésével, osztásával foglalkoznak, részt vesznek az idősek otthoni gondozásában, gyermekprogramokat, közösségi programokat szerveznek, de besegítenek intézményeink munkájába is.
 

Régiónkban 17 szociális intézményt működtetünk. Többnyire fogyatékkal élő személyek nappali ellátására szakosodtunk, de területünkön van szociális ékeztetés, idősek ellátása és hajléktalanok nappali melegedője is.

 

Köztudott, hogy önkénteseink és Önök nélkül a mi munkánk is kevesebbet érne, ezért arra kérjük, hogy akár személyesen is ismerjék meg munkánkat, és támogassanak minket, hogy mi is többet tudjunk adni.

 

Üdvözlettel,

 

Szentgyörgyváry Károly                       Dusa Ágnes

       régióvezető                                       régiótitkár

 

Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
KiadványainkFőszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43