(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Segítség a jégvihar károsultjainak - 2016. június - Szabolcs megye
Segítség a jégvihar károsultjainak - 2016. június - Szabolcs megye

Június 21-én reggel 6 órakor öklömnyi nagyságú jég esett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Fehérgyarmati Járásban a román és az ukrán határ közelében. A jég átütötte a palatetőket, a cseréppel borított épületekben is súlyos károkat okozott, gépjárműveket rongált meg. Az ott élők éppen csak hozzákezdtek a kárelhárításhoz, amikor délelőtt 10 órakor özönvíz szerű esőzés lepte meg őket. A károsodott tetőkön át ömlött a víz a házakba további súlyos károkat okozva.

A Katasztrófavédelem megyei igazgatósága Rozsály telelpülés polgármesteri hivatalában koordinációs központot hozott létre, ahonnan irányították a körzetbe vezényelt hivatásos és önkéntes tűzoltó egységek munkáját, amelyek házról-házra jáva fóliával fedték be a sérült tetőket. A munka két napig tartott.

A károk felmérése is megkezdődött. Szerencsére csak egy családnak kellett kiköltöznie Uszkán, ők az idősek napközijében kaptak menedéket.

Vészhelyzet-kezelési munkacsoportunk képviselői már az első napon a helyszínen tájékozódtak, felvettük a kapcsolatokat az állami szervekkel és a segélyszervezetekkel. Az elkövetkező napokban helyszíni felmérést tartunk, majd igyekszünk a legjobban rászoruló családokat segíteni.

Adatok rögzítése a mobil irodában

A rendkívüli időjárás a szomszédos országokat sem kímélte. Különösen Kárpátalján keletkeztek komoly károk. Ukrajnában hiányzik az a gyors kárelhárítási kapacitás, amely lehetővé teszi a sérült tetők azonnali ideiglenes lefedését. Az itt élők elsősorban családtagjaikra, ismerőseikre számíthatnak. A terület bejárását követően azt tapasztaltuk, Királyházán sérült meg a legtöbb lakóház.

Gyűjtést indítottunk a károsultak támogatására. A viharkárosultak támogatására adományokat lehet befizetni a www.adomanyozz.hu oldalon keresztül vagy átutalással a Máltai Szeretetszolgálat az OTP Banknál vezetett 11784009-20200673 számlára.


 


Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43