(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Kárpátalja támogatása
Kárpátalja támogatása

2015. február 25-én az ukrán fizetőeszköz, a hrivnya hirtelen jelentős mértékben meggyengült, az emberek felvásárlásba kezdtek, elkapkodták az alapvető élelmiszereket, kiürültek a boltok, elkezdték dollárban kiírni az árakat. Egy-két nap múlva a kedélyek lecsendesedtek, ismét feltöltötték a boltokat, az árak megemelkedtek, az életkörülmények stabilizálódtak. Az ott élők helyzete folyamatosan romlik, ezért kértük a jó szándékú emberek segítését a kárpátaljai családok folyamatos támogatásához. A 1350-es adományvonal felhívásával lehet hívásonként 250 Ft-ot adományozni erre a célra.
A legjobban rászoruló nagycsaládosokat és az egyedül élő idős embereket tartós élelmiszercsomagokkal ajándékoztuk meg a Beregszászi Járásban. Készülünk arra, hogy a közeljövőben újabb programokkal segítsünk a helyszínen tapasztalható valós szükség alapján, a részletről a későbbiekben itt lehet majd olvasni.
Kérjük, hogy aki támogatni szeretné a kárpátaljai családokat, az kizárólag pénzadománnyal segítsen. Ukrajnába bonyolult eljárást követően lehet csak tárgyi segélyt bevinni Magyarországról. Ott jelenleg szinte minden kapható, sok esetben a hazai áraknál olcsóbban. Kárpátalján meg tudjuk vásárolni a rászorulók számára szükséges dolgokat.
Adományszámla száma: OTP Bank 11784009-20200776

Február óta folyamatosan támogatjuk a Kárpátalján élőket. Az Önök segítségével megvalósult programjaink:

 

Önellátó nagycsalád proram - a kárpátaljai nagycsaládosok kezdeményezésének segítése

16 helyre került családonként 45 db előnevelt csirke, a jószág felneveléséhez 3 zsák táp és 3 zsák takarmány. A családok támogatásához szükséges 720 db csirkét egy tiszaújlaki gazdálkodótól vásároltuk meg. Július 2-án nagy örömmel vették birtokba a jószágokat, sokan a gyermekeiket is magukkal hozták. A program nemcsak a családok élelmezéséhez járul hozzá. A gyerekek részt vállalnak az állatok gondozásában.

A családok az alábbi kárpátaljai településekről érkeztek: Barkaszó, Beregszász, Csongor, Gát, Hetyen, Nagybereg, Nagymuzsaly, Nagyszőlős, Szernye, Vári.

 

A projektet részletesen az alábbi TV riport mutatja be:

Tartós élelmiszerek és gyógyászati segédeszközök adományozása

Csatlakoztunk a Karitatív Tanács és az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezéséhez. Ennek keretében egyrészt tartós élelmiszereket juttattunk el Kárpátaljára, amelyet beregszászi testvérszervezetünk oszt ki az arra rászorulók számára. A több teherautóból álló szállítmány június 2-án indult el Budapestről, az árut a vámkezelés után 4-én vehettük át Jánosiban. A szállítmány másik része Ivano Franivszba került, a Kárpátokon túli területre. Ide gyógyászati segédeszközöket és kórházi ágyakat küldtünk, mert ebben a városban kezelnek nagyobb számban háborús sérülteket.

 

 

További információ:                                                                                                                             Sáhóné Lajkó Zsuzsanna                                                                                                                        program koordinátor

 

Kapcsolódó információk:

- a köztársasági elnök feleségének jószolgálati látogatása

- felhívás a Kárpátalján élők támogatására


Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43