(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » RÉMUSZ Program
RÉMUSZ Program

 

 

 

„REMUSZ”
Munkaerő-piaci szolgáltatás megváltozott munkaképességűek számára Komárom-Esztergom Megyében

 

 

„A leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások támogatása munkaerő-piaci szolgáltatóknál” TÁMOP pályázat egyik nyertese a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, aki jogot szerzett e nemes cél érdekében tevékenykedni.

A „REMUSZ” program az Európai Szociális Alap által nyújtott támogatás igénybevételével valósul meg, melynek keretén belül a megváltozott munkaképességű vagy fogyatékkal élő személyek munkavállalását segítjük elő kölcsönös együttműködés alapján, a megmaradt képességek és egészségi állapot figyelembevételével.

A díjmentes, személyre szabott munkahelykereső szolgáltatásunk révén üres álláshelyeket tárunk fel, rendszeresen tartjuk a munkáltatókkal a kapcsolatot , és közvetítjük ki az álláslehetőségeket a megfelelő ügyfeleink számára.

Szolgáltatásunkban foglalkoztatási szempontból döntő fontosságú a munkavállalói és a munkáltatói érdekek kölcsönös megfeleltetése.

Álláskereső ügyfeleink részére további szolgáltatásokat biztosítunk annak érdekében is, hogy önmaguk is sikeresek lehessenek a munkahely keresésben. Képzési lehetőségeket tárunk fel, „álláskeresési technikák” tréninget szervezünk, segítséget nyújtunk az önéletrajzírásban, felkészítjük ügyfeleinket az állásinterjúkra, illetve a munkavállalásra.

Az elhelyezkedett ügyfeleket továbbra is segítjük a tartós munkavállalás, a képzésben maradás, a beilleszkedés érdekében.

Szolgáltatásunk lehetőséget ad a munkáltatóknak arra a megtapasztalásra, hogy a megváltozott munkaképességű/fogyatékossággal élő munkavállalók megmaradt munkavégző képességeikkel a megfelelő munkahelyen 100%-os teljesítmény nyújtására képesek. Általánosságban jellemző rájuk a megbízhatóság, pontos munkavégzés és elkötelezettség munkahelyük iránt.

 

A megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása során igénybe vehető kedvezményeket különböző jogszabályok és rendeletek tartalmazzák, igény esetén segítséget nyújtunk abban is, hogy az adott munkáltató milyen lehetőségeket tud igénybe venni.
Komárom-Esztergom Megyében hat helyszínen ,három tanácsadó közreműködésével várjuk ügyfeleinket. Központi irodánk Tatán van, ezen kívül Komáromban, Kisbéren, Esztergomban,Tatabányán és Oroszlányban tartunk ügyfélszolgálatot.
2013. augusztus 1-én kezdtük meg tevékenységünket. Legfontosabb számunkra az volt, hogy ügyfeleink a lehető leghamarabb kapjanak információt a szolgáltatásainkról, valamint a munkáltatókat is tájékoztassuk a lehetőségekről.

Ötven partner szervezettel vettük fel a kapcsolatot - önkormányzatokkal, civil, és érdekvédelmi szervezetekkel, munkaügyi központokkal, iparkamarával, RSZSZ-el - ,akik segítséget nyújtottak számunkra. Kihelyezték plakátjainkat, szórólapjainkat és több esetben tájékoztató anyagokat jelentettek meg honlapjukon, illetve küldtek ki a velük kapcsolatban lévő megváltozott munkaképességűek, vagy munkáltatók számára.

Tanácsadóink 61 ügyféllel tudtak kapcsolatba lépni, akik igénybe is veszik szolgáltatásainkat. Jelenleg 17 álláshelyet tártunk fel, és folyamatosan keressük az új munkáltatói kapcsolatokat.
Két ügyfelünk munkába lépett, képességeiknek és egészségi állapotuknak megfelelően tudtunk munkakört keresni számukra, ezzel is lehetővé téve egy biztosabb, kiszámíthatóbb jövőt.

A program 2015.06.30-ig tart, célunk az, hogy legalább 45 fő megváltozott munkaképességű vagy fogyatékossággal élő ügyfelünk számára keressünk megélhetési lehetőséget és hosszú távú munkát.

Elérhetőségek:
Telefon: +36/30-86-96-099
E-mail: remusz@maltai.hu

 

Ügyfélfogadás:
 

• Komárom Közösségi ház, Magyar Máltai Szeretetszolgálat
 2900 Komárom, Jedlik Ányos u.8.
 Kedd 11:00-15:00
 

• Tatabánya Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
 2800 Tatabánya, Fő tér 36.
 Kedd 08:00-12:00
 

• Tata Kapucinus Templom és Rendház
 2890 Tata, Bartók Béla u.1.
 Kedd 12:30-15:30
 Szerda 08:00-14:00
 

• Oroszlány Római Katolikus Plébánia
 2840 Oroszlány, Haraszthegyi u.88.
 Szerda 08:00-11:00
 

• Kisbér Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
 2870 Kisbér, Rákóczi út 1/c
 Csütörtök 09:00-12:00
 

• Esztergom Magyar Máltai Szeretetszolgálat
 2500 Esztergom, Kossuth Lajos u. 42.
 Péntek 08:00-12:00

 


Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43