(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Segítség a hurrikán károsultjainak Nyíracsádon 2012.
Segítség a hurrikán károsultjainak Nyíracsádon 2012.

2012. június 1-én délután 31 lakóház tetőszerkezetét rongálta meg Nyíracsádon egy forgószél. Nagyné Jobbágy Piroska jegyző asszonnyal azonnal felvettük a kapcsolatot, aki arról tájékoztatott bennünket, hogy 29 család háza rongálódott meg különböző mértékben, két lakatlan épületet is kár ért. Szeretetszolgálatunk munkatársa másnap délelőtt a helyszínen tájékozódott, felvette a kapcsolatot az érintett családokkal. 

Nagy Péter tetőfedő vállalkozó csapatával június 26-án tudta elkezdeni a munkát, sajnos ilyen sokáig tartott, amíg a szükséges anyagot meg tudtuk szerezni a Creaton Hungary Kft. segítségével. Arra törekedtünk, hogy a katasztrófát megelőző állapotra hozzuk helyre a megsérült tetőket. Ezért az eredetivel megegyező méretű, de már azbeszt mentes palát vásároltunk, amelyekkel a tetőfedő szakemberek a törött darabokat ki tudták javítani, vagy a tető egyes részeit újra be tudták fedni a régi tetőszerkezet felhasználásával. Az érintett családok végig segítették a helyreállítást, olyan szakmunkákat is elvégeztek, amelyekre  a javításokhoz szükség volt: falazás, festés. A helyreállításhoz a debreceni GSV Tüzép kedvezményesen biztosította a szükséges anyagokat, amelyeket leszállított a helyszínre.

Július 9-én befejeztük öt lakóépület tetőszerkezetének kijavítását.

Ilyen volt   Ilyen lett
        
     
 
     
 
     
 
     
 

2012. július 17-én Vaskó János nyíregyházi vállalkozó adományaként megérkezett Nyíracsádra egy lakókocsi a 84 éves Gyuri bácsi részére, aki nem akarja elhagyni saját kezével épített házát, amely a viharban életveszélyessé vált. Gyuri bácsi azt kérte tőlünk, a saját kertjében maradhasson, amíg újjáépül a háza, a településen élő fiához elköltözhetne, de ő maradni szeretne. A kiselejtezés előtt álló lakókocsi belsejét az adományozó felújította, így Gyuri bácsi kívánsága megvalósult.

   

 

 

További információ:

Adányi László

programvezető

 


Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43