(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Tüdőszűrő buszt ajándékoztunk Kárpátaljára
Tüdőszűrő buszt ajándékoztunk Kárpátaljára

Nagyszőlős környékén a tiszaháti falvakban él a legtöbb magyar Kárpátalján, egészségügyi ellátásukról a Nagyszőlősi Járási Kórház gondoskodik. Az új influenza idején önálló programként saját szervezésben e kórháznak szállítottunk tárgyi adományként fertőtlenítő szereket és gyógyszereket (2009). Az intézmény meglátogatása, a vezetőivel történt megbeszélés után gondoltunk arra,  hogy az új tüdőszűrő autóbuszunk üzembe állítását követően a régi járművet e kórháznak lenne érdemes adományozni.

A kórházban a mobil tüdőszűrés egy elavult gépkocsival történik. Szeretetszolgálatunk Ikarus szűrőbusza ennél a berendezésnél jóval korszerűbb, biztonságosabb. A kórház vezetői jelezték, hogy örömmel elfogadnánk a mi régi buszunkat.

Ilyen előzmények után a Szeretetszolgálat új mobil tüdőszűrő járművének beüzemelését követően rendbe hoztuk az öreg Ikarust, amely feladatánál fogva többet állt mint közlekedett. A röntgen berendezésen is elvégeztük a szükséges karbantartást. Türelmesen kivártuk az adomány elfogadásához szükséges engedélyeket és 2011. decemberének első napjaiban kivittük a buszt Nagyszőlősre.

A Nagyszőlősi Járási Kórház a mozgó tüdőszűrő állomást a különböző helyi hatósági engedélyek beszerzését követően tudja majd használni.

 

Képgaléria

2012. március 24-26 között Tüdőszűrő programunk vezetője, Tabak Lajos Nagyszőlősön elvégezte a busz berendezéseinek átvizsgálását, mert hosszú procedúra után a különleges jármű megkapta a szükséges összes ukrán hatósági engedélyt és a forgalmi rendszámot is. Mostantól kezdődően a mobil tűdőszűrő állomás a betegek szolgálatába állt.

 

 

További információ:

Adányi László

programvezető


Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43