(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Elérhetőségeink » Népkonyha - Miskolc
Népkonyha - Miskolc

 

 

 

 

 

 

 

A Népkonyha alkalmi jelleggel és helyben fogyasztással napi egyszeri egy tál meleg ételt biztosít azoknak a szociálisan rászorult személyeknek, akik más étkezési formát nem vesznek igénybe.

Az intézmény célja, feladata, ellátottak köre, létszáma

Célja: Étkeztetés keretében főétkezésként napi egyszeri meleg étel biztosítása szociálisan rászorult személyek számára, helyben fogyasztással. Továbbá az itt étkezők segítése, életkörülményeinek javítása.
 

Formája: Szociálisan rászorult emberek étkeztetése, megfelelő kalória- és tápanyagtartalmú ételek biztosításával, valamint segítésük a szociális munka eszközrendszerével.

Ellátottak köre: A Népkonyha elsősorban Miskolc város közigazgatási területén élő, jövedelem nélküli személyek, munkanélküliek, szociális segélyből élők, kis jövedelmű, nyugdíjas, egyedülálló személyek, hajléktalanok, részére nyújt alkalmi étkeztetést.

Ellátottak létszáma: 150 fő

Az ellátandó célcsoport jellemzői: A népkonyha alkalmi jelleggel és helyben fogyasztással legalább napi egyszeri egy tál meleg ételt biztosít azoknak a szociálisan rászorult személyeknek, akik más étkeztetési formát nem vesznek igénybe.
A Népkonyha szolgáltatásait elsősorban Miskolc közigazgatási területén élő hajléktalan személyek, kis nyugdíjasok, rendszeres szociális segélyben, jövedelemmel nem rendelkezők vehetik igénybe.

A városban illetve a város környéken jelenleg több száz fő rászorult él, akik közül 150 fő a jelenleg is működő Népkonyhán étkeznek. Az ellátottak átlagéletkora 41-60 év. Jellemzően nem rendelkeznek olyan társadalmi és emberi kapcsolatokkal, melyek az ellátórendszerből való kikerülését alapozhatná meg.
Az ellátás igénybevételének módja, feltételei:

Az ellátás igénybevétele önkéntes. Feltétele személyi azonosító okirat, érvényes tüdőszűrő eredményének felmutatása, rászorultság igazolása. Az étkezést igénylő kérelmét írásban nyújtja be, melyhez nyomtatvány beszerezhető az intézmény vezetőjénél, illetve a szociális segítőtől /3535 Miskolc, Árpád út 126. szám alatti irodában). A felvételről írásbeli értesítést kap. A Népkonyha Megállapodást köt az igénybe vevővel. Az intézmény az ellátottakról nyilvántartást vezet a 1/2000. (I.7.) SzCsM rendelet 4. sz. melléklete alapján.

További feltételek:
- Házirend maradéktalan betartása
- együttműködés a szociális munkatársakkal
- közösségben való kulturált magatartás szabályainak betartása.


Irányítószám: 3535
Város: Miskolc
Cím: Árpád u. 126.
Telefonszám: 46/531-581
Intézményvezető: Kocsenga Anton
E-mail: tamogato.miskolc (kukac) maltai.hu

Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43