(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Elérhetőségeink » Fertőtlenítő Fürdő Állomás
Fertőtlenítő Fürdő Állomás

A Máltai Szeretetszolgálat 2013. áprilisában újra megnyitotta a Gyáli úti fertőtlenítő állomást, amelyet korábban az ÁNTSZ működtetett, de 2012-ben bezárt. Az ide tervezett fejlesztésekkel az ellátás egy eddig hiányzó láncszemét szeretnék kialakítani.


Az állomás megszűnése jelentős nehézségeket okozott a hajléktalan embereket ellátó szervezeteknek, az intézmény újbóli megnyitásával a Máltai Szeretetszolgálat hiánypótló szerepet tölt be. A korábbi tapasztalatok alapján az utcákon élő hajléktalan emberek fele igénybe veszi a fürdő és fertőtlenítő szolgáltatásait, de a szállón lakók közül is sokan megfordulnak itt. Van, aki magától jön, van akit a krízisautó vagy a mentő hoz be. A fürdés és tisztálkodás mellett szükség esetén a fertőtlenítést és az élősködők irtását is elvégzik, a fertőzött ruhát helyben tisztára cserélik és megsemmisítik.

 

Az alapvető közegészségügyi, járványügyi és fertőtlenítési feladatok ellátása mellett a Gyáli úti állomás a jövőben a Máltai Szeretetszolgálat számos intézménytípusának szolgáltatásait egyesíti majd. A tervek szerint az épületben az általános orvosi ellátáson túl bőrgyógyász és pszichiáter szakorvos is rendel majd, a hajléktalan embereket pedig mosoda és pihenő helyiség is várja. A fertőző esetek és a krónikus betegek beszállítására egy olyan mentőutót terveznek beállítani, amelynek személyzetéhez egy szociális munkás is tartozik.
 


Irányítószám: 1097
Város: Budapest
Cím: Albert Flórián út 5-7.
Telefonszám: 06 1 210-03-03
Intézményvezető: Jobbágyné Dr. Berta Izabella
Nyitvatartás: hétfő-péntek 8:00 – 20.00

Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
KiadványainkFőszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43