(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Elérhetőségeink » Kisbéri Támogató Szolgálat

Kisbéri Támogató Szolgálat
2012. január 1-én a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Közép-Dunántúli Régiója a Kisbéri kistérség közigazgatási területére kiterjedően létrehozta, önálló szakmai egységként működő, a fogyatékos személyek társadalomba történő integrációját jelentős mértékben elősegítő Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kisbéri Támogató Szolgálatát.
Az intézmény célja a fogyatékos személy önrendelkezésén alapuló önálló életvitelének megkönnyítése, elsődlegesen a lakáson kívüli közszolgáltatások elérésének segítésével, valamint önállóságának megőrzése mellett a lakáson belüli speciális segítségnyújtás biztosításával.
A szolgálat alapelve, hogy a támogatott személy egyéni igényeinek figyelembe vételével, a törvényi kötelezettségeknek eleget téve, térítésmentesen segíti a fogyatékkal élők önálló életvitelét, a társadalmi beilleszkedését, illetve visszailleszkedését.
Ellátási területünk a Kisbéri Kistérség: Aka, Ácsteszér, Ászár, Csatka, Császár, Csép, Bakonybánk, Bakonysárkány, Bakonyszombathely, Bársonyos, Ete, Kerékteleki, Kisbér, Réde, Súr, Tárkány, Vérteskethely.
Szolgálatunk célcsoportja a kistérség területén élő szociálisan rászorult, fogyatékkal élő lakosság.
A szolgáltatást igénybe veheti, aki:
- fogyatékossági támogatásban,
- magasabb összegű családi pótlékban,
- valamint vakok személyi járadékában részesülő személy.
Nyújtott szolgáltatások:
Személyi Segítő Szolgálat
A szolgálatnál dolgozó 2 fő személyi segítő a hétköznapok során felmerülő problémák megoldását hivatott elősegíteni.
Ingyenes szolgáltatást nyújtunk hivatali ügyek intézésében, lelki támogatásban, gyógyszerek felíratásában és kiváltásában, bevásárlásban, sétáltatásban, kisérésben, a közvetlen környezete és a személyi higiéjének megteremtésében és fenntartásában. Ügyfeleink számára a szolgáltatást személyre szabottan, ingyenesen biztosítjuk.
Az élet különböző területeiről érkező gondokat meghallgatjuk, majd mérlegelve keressük a szóba jöhető és megvalósítható megoldásokat.
Szállító Szolgálat
Ügyfeleink számára a szállítást a közszolgáltatást nyújtó intézményekhez, az egészségügyi és szociális intézményekhez, kulturális rendezvényekhez, bevásárláshoz, szabadidős programokhoz, temetőlátogatáshoz és egyéb szolgáltatásokhoz ingyenesen biztosítjuk.
A Szolgálat Volkswagen Crafter típusú autója kis magasságú lépcsővel és kapaszkodóval van ellátva, amely a sofőrön kívül nyolc személy szállítására alkalmas. Kerekes székes személy számára rámpával és 4+3 pontos rögzítéssel tesszük biztonságossá a szállítást.
A szállítás -előzetes megbeszélést követően- nem csak egy-egy alkalommal, hanem rendszeres gyakorisággal is igénybe vehető szerződéskötés után.
Információnyújtás és tanácsadás
Szolgálatunk információt nyújt a fogyatékkal élő embereket érintő kérdésekben. Szükség esetén jelnyelvi tolmácsszolgálatot biztosít.
A szolgáltatás iránt érdeklődni lehet személyesen a Kisbér, Deák Ferenc út 69. szám alatt, valamint telefonon a 06 30/972-5037-es számon Horváth Ilona szolgálatvezetőnél.
 


Irányítószám: 2870
Város: Kisbér
Cím: Deák Ferenc út 69.
Telefonszám: 06 30/972-5037
Intézményvezető: Horváth Ilona
E-mail: tamogato.kisber (kukac) maltai.hu

Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
KiadványainkFőszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43