(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Elérhetőségeink » Idősek Otthona - Miskolc
Idősek Otthona - Miskolc

 

Bemutatkozás

  

  

Az Idősek Otthona Miskolcon a Diósgyőri vár közelében, a Csilla von Boeselager házban található. Otthonunk az idősek számára teljes körű ellátást, ápolói felügyeletet, heti 4 órában orvosi ellátást és gyógytornászt biztosít.

  

 

 

  

Az intézményben 5 db egyágyas és 10 db kétágyas, zuhanyzóval, WC-fel ellátott lakrész, társalgó, teakonyha található. Az ellátottak lakrészüket saját bútoraikkal, használati tárgyaikkal rendezhetik be. Intézményünkben családias légkörben, szeretettel, türelemmel, nagyfokú empátiával gondoskodunk az idősekről.  (Az intézménybe bekerülésről, feltételeiről alább olvashat.) 

Az épületben könyvtár, kápolna, külön beszélgetésre alkalmas társalgó helyiség és parkosított udvar áll a lakók rendelkezésére.

  

Ellátás, gondozás, programok

Mentálhigiénés ellátás és foglalkoztatás keretében igyekszünk lakóink hétköznapjait színesebbé tenni. Rendszeresen tartunk különböző témájú foglalkozásokat, sétákat, felolvasást, szívesen néznek együtt filmeket, illetve zenét hallgatunk. Lakóink körében kedveltek a szabadtéri programok, a kirándulás, vagy szalonnasütés az udvaron.    

Ellátottaink számára hetente több alkalommal nyílik lehetőség a hitélet gyakorlására. Katolikus misén, református istentiszteleten vesznek részt rendszeresen, de a kápolnát egyénileg is bármikor használhatják.

  


 Közösen, időnként vendégszereplők műsorával emlékezünk meg egyházi, állami és egyéb ünnepekről.  Az Idősek Hónapja alkalmából színvonalas előadásokkal kedveskedünk lakóinknak.

Az első Máltai majális

Az első máltai majálist a város napján, május 11-én rendezték meg Miskolcon a Szeretetszolgálat helyi intézményében. Az ünnepségen az ápolási otthon, az idős otthon, a hajléktalan szálló lakói, a dolgozók és gyerekeik, valamint a máltai játszótérre járó gyerekek vettek részt. Az ágyhoz kötött betegeknek az ápolók bevitték a kertben sült finomságokat, míg az udvarban zajló programok között a legidősebbek és a legfiatalabbak is kiválaszthatták a kedvükre valót.

            Karácsonyi ünnepség képei

   

 

       Idősek Hónapja képei

 

 

 

A tavasz közeledtét, és a tél búcsúztatását lakók és dolgozók közösen ünneplik meg, jelmezes farsangi mulatsággal keretében.

  Farsangi képek

 

 

Bekerülés az intézménybe: Az idősek otthonában napi 4 órát meghaladó gondozási szükséglettel rendelkező, de rendszeres fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igénylő, a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött személy látható el. Elhelyezhető a 18. életévét betöltött, betegsége vagy fogyatékossága miatt önmagáról gondoskodni nem képes, napi 4 órát meghaladó gondozási szükséglettel rendelkező személy is, ha ellátása más típusú, ápolást-gondozást nyújtó intézményben nem biztosítható. Az igénybevétel ellátást igénylő, illetve törvényes képviselőjének kérésére, kérelem beadásával történik.

 

 


Irányítószám: 3535
Város: Miskolc
Cím: Köln u. 2.
Telefonszám: 46/402-050
Intézményvezető: Szabó Rózsa
E-mail: idosekotthona.miskolc (kukac) maltai.hu

Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43