(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Elérhetőségeink » Ápolási Otthon - Miskolc
Ápolási Otthon - Miskolc

 

Filozófiánk:
 

Az élet a test és a lélek egysége, ki a lelket ápolja a testet gyógyítja, s ki a testet gyógyítja, annak a lelke gazdagodik.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

 

Bemutatkozás


Intézményünk a ’Csilla von Boeselager’ Házban, Miskolc Diósgyőr városrészében, a Bükk lábánál, parkosított környezetben található. Működésünket 1996- ban kezdtük, három osztályunkon 70 betegről gondoskodunk. A betegfelvétel előre benyújtott Kérelem adatlap alapján történik. Ápoltjaink elsősorban Miskolcról és környékéről érkeznek, de az ország minden régiójából fogadunk betegeket. 2014. március 15-től a napi térítési díjunk 2.980 Ft-ra fog emelkedni. A térítési díj összege független az intézményben töltött időtől. Betegeinket 2-3 ágyas, zömében zuhanyzós, wc-vel ellátott, korszerűen berendezett szobában helyezzük el. A kábel-tv, telefon minden szobában elérhető. Az épületben társalgók, tornaterem, könyvtár található.A parkosított udvaron   szalonnasütő, filagória,   illetve árnyas pihenőpadok szolgálják ápoltjaink kényelmét.Vallásos betegeink lelki békéjét szolgálva - az  épületben található kápolnában heti rendszereséggel tartanak római katolikus szentmisét, illetve református istentiszteletet.

 

                 

 

               

 

Tevékenység

A magas színvonalú betegellátás érdekében rendszeres orvosi felügyeletet biztosítunk és gyógytornász segítsége igénybe vehető. Szakképzett munkatársaink a betegek személyes jogait és emberi méltóságát messzemenően szem előtt tartva azért dolgoznak, hogy a gondozásunkra bízottaknak korszerű és színvonalas ápolást nyújtsunk.

Programjaink

Betegeink hosszú ápolási idejét színesebbé téve, rendszeresen szervezünk számukra programokat. Minden évben megünnepeljük a Húsvétot, az Idősek hónapját, a Mikulást, a Karácsonyt. Nyári időszakban szervezünk közös szalonnasütést, illetve idén első alkalommal - hagyományteremtő szándékkal - megrendezzük betegeink és dolgozóink közös majálisát. Programjaink körét - lehetőségeinkhez mérten - szélesíteni igyekszünk a jövőben is.

Beszámoló legutóbbi programunkról:

Az első Máltai majális

Az első máltai majálist a város napján, május 11-én rendezték meg Miskolcon a Szeretetszolgálat helyi intézményében. Az ünnepségen az ápolási otthon, az idős otthon, a hajléktalan szálló lakói, a dolgozók és gyerekeik, valamint a máltai játszótérre járó gyerekek vettek részt. Az ágyhoz kötött betegeknek az ápolók bevitték a kertben sült finomságokat, míg az udvarban zajló programok között a legidősebbek és a legfiatalabbak is kiválaszthatták a kedvükre valót.

Képgaléria az eseményről

 

    


Képek korábbi programjainkról:

     

 

Letölthető nyomtatványok

- Betegtájékoztató
- Kérelem-adatlap


Irányítószám: 3535
Város: Miskolc
Cím: Köln u. 2.
Telefonszám: 46/401-170
Intézményvezető: Brahó Zsuzsanna
Számlaszám: 11784009-20202314
Fax: 46/401-171
E-mail: apolasi.otthon (kukac) maltai.hu

Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43