(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Elérhetőségeink » Gondviselés Háza - Páty
Gondviselés Háza - Páty

Idősek, gyermekek, fogyatékkal élők, és családok segítése
 
 
Intézményünk 1995. évi alapítása óta fokozatosan bővülő szolgálataival áll a segítséget igénylők rendelkezésére.
 
Szociális alap és szakellátási szolgálataink:
 • étkeztetés,
 • házi segítségnyújtás (idős korúak otthonukban történő ellátása)
 • támogató szolgálat (fogyatékkal élők otthonukban történő ellátása)
 • idősek nappali ellátása ( idős klub)
 • családsegítés (életvezetési, kapcsolati stb. problémák kezelése)
 • idősotthon (70 fő befogadására)
 • lakóotthonok (2x12 fő értelmi fogyatékos befogadására)
Gyermekvédelmi alap és szakellátási szolgálataink:
 • gyermekjóléti szolgálat (hátrányos helyzetű és veszélyeztetett gyermekek segítése)
 • helyettes szülői hálózat (gyermekek átmeneti gondozásának megoldása családban)
 • házi gyermekfelügyelet (gyermekek nappali felügyelete saját otthonukban)
 • nevelőszülői hálózat (családját vesztett gyermekek elhelyezése nevelőszülőnél; utógondozás)
 

Idősek Otthona
 
Tartós bentlakásos teljes körű ellátást biztosít az önmaguk ellátására nem, vagy csak segítséggel képes nyugdíjkorhatárt betöltött idős, és/vagy fogyatékkal élő személyek számára, akiknek egészségi állapota rendszeres gyógyintézeti kezelést nem igényel. Elhelyezésükhöz egy és kétágyas szobák vagy lakrészek állnak rendelkezésre.
 
Átmenetileg magukra maradt házaspárok és egyedülálló személyek számára, akik időlegesen nem tudnak gondoskodni magukról, teljes körű szeretetteljes testi-lelki gondoskodást biztosít. Elhelyezésükhöz egy és kétágyas szobák, vagy lakrészek állnak rendelkezésre. Az idősek otthonában kápolna is található, biztosítva a rendszeres vallásgyakorlást. 
 

Lakóotthonaink
 
Az önmaguk ellátására nem, vagy csak segítséggel képes értelmi fogyatékos - gyermekvédelmi gondoskodásban élt - személyek teljes körű ellátásáról gondoskodnak. Megadva gondozásban, nevelésben, képzésben, és foglalkoztatásban mindazt, ami számukra szükséges. 
 
 
 
 

Helyettes és nevelőszülő hálózatunk
 
Hálózatunk tagjai olyan házaspárok, családok, egyedülállók, akik családjukat - átmenetileg, vagy tartósan - vesztett gyermekek befogadására, nevelésére vállalkoznak. Megadják számukra mindazt, amit a vérszerinti gyermekeik is megkapnak gondozásban, nevelésben és képzésben. Segítik a gyermek és vérszerinti családja közötti kapcsolat fenntartását, amennyiben lehetséges visszagondozását is.
 
 

Szociális étkeztetés: "Élet közelben – étel közelben."
 
Gondviselés Házunk segít Önnek, ha előrehaladott életkora, betegsége, anyagi helyzete miatt nehézséget jelent, az ebéd elkészítése.
 
Ezekben az esetekben intézményünk lehetőséget biztosít a szolgálat igénybe vételére. Ha Önnek betegsége miatt kímélő ételre van szüksége, azt is biztosítjuk.
Szükség esetén az ételt házhoz szállítjuk.
 

Támogató Szolgálat
 
Tartósan beteg és/vagy fogyatékkal élő embertársainkat segítik munkatársaink. Az életminőség megtartása, illetve lehetőség szerinti javítása, tanácsadás, ügyintézés, szállító szolgálat működtetésével.
 
Igény szerint segítséget nyújtanak havi illetve heti rendszerességgel bevásárláshoz, a társadalmi életben való teljesebb körű részvételhez, az önálló munkavégzéshez, a szociális és egészségügyi ellátások igénybe vételéhez, a kulturális és sport rendezvényeken való részvételhez.
 

Családsegítő és gyermekjóléti szolgálat
 
 • Gondviselés Házunk munkatársai segítik a - problémákkal, és működési zavarokkal küzdő konfliktusokkal, terhelt - hátrányos helyzetű családokat. Családtagok részére tanácsadást és családgondozást biztosítanak.
 • A gyermek családban nevelkedésének elősegítése, veszélyeztetettségének megelőzése érdekében együttműködnek a gyermekeket ellátó intézményekkel, és szolgálatokkal.
 • Figyelemmel kísérik a településen élő gyermekek szociális helyzetét, veszélyeztetettségét. 
 

Házi segítségnyújtás idős embertársaink számára
 
Amennyiben Ön otthonában él, segítségre van szüksége a házi és/vagy a ház körüli munkákban, a vásárlásban, ügyei intézésében, ha közlekedéséhez hiányzik egy kísérő személy, ha megromlott az egészségi állapota és gon-dozásra szorulna, segítséget nyújt szolgálatunk. Így Ön tovább maradhat megszokott környezetében és biztonságban is érezheti magát.
 

Irányítószám: 2071
Város: Páty
Cím: Csilla von Boeselager u. 3.
Telefonszám: 23/344-050
Intézményvezető: Diósszilágyi András
Fax: 23/344-045
E-mail: paty (kukac) maltai.hu

Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink
Címkék
Páty  
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43