(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Elérhetőségeink » Egészségügyi Centrum - Szeged
Egészségügyi Centrum - Szeged
Magyar Máltai Szeretetszolgálat
Gondviselés Háza Hajléktalanellátó Központ
Egészségügyi Centrum
 
6722 Szeged, Moszkvai krt. 1-3.
Levelezési cím: 6724 Szeged, Csanádi u. 9.
Tel.: 06 62/547-270; 62/547-271
E-mail: utcaiszolgalatszeged@gmail.com
 
 
Intézményünk elsősorban azon beteg, egészségügyi ellátásra szoruló hajléktalan személyek elhelyezésére létesült, akiknek állapota már nem igényel kórházi kezelést, de még folyamatos ápolást, pihenést és védett környezetet kíván. Tevékenységünk célja a kórházban illetve a hajléktalanellátó intézmények keretei között nem ellátható hajléktalan személyek egészségügyi és szociális ellátása.
Szolgáltatásainkkal elsősorban az utcán tartózkodó beteg hajléktalan személyek számára azt az időszakot kívánjuk kiváltani, melyet a beteg személy általában otthonában, felépülését segítő nyugodt körülmények között tölthet.
 
Ellátási egységeink:
  •  házi orvosi szolgálat
  • fertőtlenítő fürdetés
  • lábadozó
  • mozgó orvosi szolgálat
A házi orvosi szolgálat napi 8 órában ellátja az ambuláns háziorvosi rendelést, szükség szerint végzi a kórházba utalást, szakrendelésre irányítást, ill. az egészségügyi centrum betegszobájára történő felvételt. Továbbá ellátja a háziorvosi teendőket a a lábadozóban tartózkodók részére.
A fertőtlenítő fürdetés az utcai szolgálatok által az intézménybe szállítottak és egészségügyi ellátásban részesülők szükség szerinti fertőtlenítését végzi.
A lábadozó napi 24 órában biztosít elhelyezést a háziorvosi rendelés és a szociális munka által meghatározott ideig. A felvett betegek számára napi háromszori étkezést, tisztálkodó felszerelést, ágyneműt és annak cseréjét, egészségügyi ellátást, szociális ügyintézést, mentális segítséget, gyógyszert és szükség szerint ruházatot biztosítunk.
A mozgó orvosi szolgálat a peremterületeken élő, az egészségügyi szolgáltatásokból kieső hajléktalan személyek számára biztosítja a megfelelő egészségügyi ellátáshoz való hozzájutás lehetőségét. A mozgó orvosi szolgálatot három mentős orvos látja el, hétköznapokon napi 4 órában (8-12 óráig).
Bekerülés módja:
Az intézmény három pihenőszobában, összesen 16 ágyon fogadjuk a rászoruló betegeket.
Az egészségügyi centrumba történő felvétel az intézményvezető jóváhagyása után, előzetes egyeztetés és előjegyzés alapján történik.
 
Orvosi rendelő:
Dr. Szentandrási Edit
06 62/552-392
 
 
 

 


Irányítószám: 6725
Város: Szeged
Cím: Moszkvai krt. 1-3.
Telefonszám: 62/547-270; 62/547-271
Intézményvezető: Czibulya-Oláh Tímea
E-mail: utcaiszolgalatszeged (kukac) gmail.com

Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43