(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Elérhetőségeink » Alternatív Szociális Programok - Pécs
Alternatív Szociális Programok - Pécs

A Csilla Gondviselés Házát 1995-ben szülői kezdeményezésre alapította a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pécsi Csoportja és Csilla von Boeselager bárónő. Az intézmény életre hívásakor célként jelölték meg az alapítók a fogyatékkal élők segítését.

 

Jelenlét Program

A Csilla Gondviselés Háza Pécs Meszes városrészében található. Nem messze intézményünktől egy szegregált, elszegényedett, gettósodott telep alakult ki. Mivel sokan, sokszor keresték fel intézményünket segítségért úgy döntöttünk, hogy a Szeretetszolgálat telep felszámolási szakmai tapasztalataiból kiindulva, részt veszünk a „Jelenlét” program elindításában. A program önállóan működik, de szorosan együttműködünk a telepen keletkező problémák megoldásában.

Érdeklődni lehet: Fehér Angéla-szociális munkás    feherangi (kukac) gmail.com

 

Leonardo Program

5 éve fogadunk szakmai gyakorlatra érkező diákokat a Leonardo program keretében a würtzburgi Maria-Probst Schule-ból. 6 hetet töltenek nálunk és megismerkednek a szakmai munkánkkal, bekapcsolódnak mindennapjainkba.

 

Gyakorlóhely Program

Szakmai gyakorlati helyet biztosítunk a PTE Szociális és Egészségügyi Szakképző Iskola, a Comenius Szakképző Iskola, PTE BTK Szociálpolika Szak, PTE BTK Szociális Munka Szak tanulói, hallgatói számára. Megismerhetik intézményeink működését, szakmai programunkat, az egyes munkatársak feladatait és bekapcsolódhatnak a gyakorlati munkába. Kísérésükről, megfelelő felkészítésükről tereptanár kollégánk gondoskodik.

További információ, jelentkezés: info@maltai-pecs.hu

 

 

Terveink:

A Csilla Gondviselés Házában egy olyan szociális elven működő hotel szolgáltatást szeretnénk létrehozni, mely lehetővé teszi, hogy a nappali intézményben elhelyezett, vagy otthoni ápolásban részesülő fogyatékossággal élő családját időszakosan tehermentesíteni tudjuk. Az egy fő által maximum 3 hétig igénybe vehető szolgálat egy időben 6 fő számára nyújthat ellátást, így éves szinten mintegy 70 családnak segíthet áthidalni az esetleges krízishelyzeteket. Célunk, hogy a segítsük a fogyatékos személyek családban maradását.

E feladat megvalósításához egy új ház építését tervezzük, mely minden szempontból megfelel az építészeti és szakmai követelményeknek. A házat a Renovabis Alapítvány, Pécs M.J. Város és a Szeretetszolgálat Országos Központjának támogatásával építjük fel. Forrásaink még nem fedezik a teljes bekerülési költségeket, így keressük azon támogatóinkat, akik segítséget tudnak nyújtani az építkezés befejezéséhez.

 

Önkénteseink:

A Csilla Gondviselés Házában sok önkéntes találja meg azt a feladatot, melyet szívesen végez. A fiatal fogyatékkal élők ellátásában napi és heti rendszerességgel öt önkéntes vesz részt. Esetenként nagyobb rendezvényeken, akciókon, nyaraláskor további 15 önkéntesünk segít a feladatok ellátásában.

2008-ban első ízben, szevezetten ajánlották fel önkéntes munkájukat PTE Közgazdaságtudományi Kar, a PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar és a Leőwey Klára Gimnázium diákjai.

További  információ, jelentkezés:  info@maltai-pecs.hu       


Irányítószám: 7629
Város: Pécs
Cím: Apafi u. 99-101.
Telefonszám: 72/538-087
Intézményvezető: Csonkáné Utasi Katalin
Számlaszám: 11784009-20200831
Fax: 72/538-088
E-mail: pecs (kukac) maltai.hu

Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink
Címkék
Pécs  
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43