(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Elérhetőségeink » Családok Átmeneti Otthona - Esztergom
Családok Átmeneti Otthona - Esztergom
 
Magyar Máltai Szeretetszolgálat  Gondviselés Háza

Családok Átmeneti Otthona

 

Ellátási terület: Elsõsorban Esztergom, de szükség esetén az egész ország területérõl fogadunk be családokat. Az otthonban 30 személyt tudunk elhelyezni.

Az intézmény gyermekvédelemben elfoglalt helye: Személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátás, átmeneti gondozási forma.

Intézmény célja: Életviteli-, szociális-, családi krízis miatt hajléktalanná váló családok számára nyújt otthonszerû ellátást annak érdekében, hogy a család egysége megmaradjon.

Bekerülés módja: A családok önkéntes jelentkezés alapján, kiskorú gyermekeik jogán lehetnek az otthon lakói. A bekerülõknek negatív tüdõ- és bõrgyógyászati lelettel kell rendelkezniük, illetve gyermekorvos véleménye is szükséges.

Ellátás: Az intézmény megszakítás nélküli munkarendben mûködõ, bentlakásos otthon. A lakók részére kötelezõ a házirend betartása. A családokat önálló szobákban helyezzük el. Tisztálkodásra, fõzésre, szabadidõs tevékenységekre közös helységek állnak rendelkezésre. Térítési díjat nem kell fizetni. Krízisben lévõ családjainknak adományinkból szükség szerint juttatunk, ezzel segítve a szülõket gyermekeik teljes körû ellátásában.

Gondozás: A család életvezetésében, gyermeknevelésben felmerülõ problémáit nevelési tervben rögzítjük. Szociális, mentális, pszichológiai és jogi tanácsadással támogatjuk a szülõket, feladatuk megvalósításában. A gyermekjóléti szolgálattal, gyermekvédelemben mûködõ jelzõrendszerrel együtt dolgozunk, a kívánt cél elérése érdekében. Fontos feladat a munkaképes szülõk munkába állítása.

Gondozás célja: A család mentális és egzisztenciális megerõsödése. A kötelezõ elõtakarékossággal az a célunk, hogy az összegyûlt tõke segítségével, a gondozási idõ letelte után a családok képesek legyenek lakhatásuk megoldására.


Minden más tájékoztatással az otthonról a Gondviselés Háza szolgál!

Irányítószám: 2500
Város: Esztergom
Cím: Kossuth Lajos utca 42.
Telefonszám: 33/412-614
Intézményvezető: Tittmann Lászlóné
E-mail: malta.esztergom (kukac) maltai.hu

Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43