(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Elérhetőségeink » Gondviselés Háza Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelye és Nappali Szociális Centrum
Gondviselés Háza Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelye és Nappali Szociális Centrum

 

Az intézmény

Neve: Gondviselés Háza Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelye és Nappali Szociális Centrum

Címe: 1033 Budapest, Miklós utca 32.

Nyitva tartása: a nap 24 órájában nyitva

Elérhetősége:

                        Az intézményvezető neve: Szentkereszty Tamás

                        Telefon: 06-1-368-9299

                        email cím: szentkereszty.tamas (kukac) maltai.hu

 

Ellátások/szolgáltatások       

1.         Megnevezése: éjjeli menedékhely

            A működés kezdete: 1990

            Ellátási kapacitás/engedélyezett férőhelyek száma: 50

            Ellátási területe: Budapest főváros közigazgatási területe

Rövid leírása: Éjjeli menedékhelyünk speciális abból a szempontból, hogy a napközbeni benntartózkodásra is lehetőséget nyújtunk lakóinknak, ha munkarendjük vagy egészségügyi állapotuk ezt szükségessé teszi. 3-4 ágyas szobáink többségében férfi férőhelyeket működtetünk, de egy 4 ágyas női szoba, és egy másik, párok elhelyezésére szolgáló szoba is van. Minden lakónk saját zárható szekrényt, az emeleti étkezőkben lévő nagy közösségi hűtők egyikében szintén zárható saját hűtőrekeszt kap, hogy értékeit és élelmiszerét biztonságban tudhassa. A szállásadás alapfeladatán és az intenzív szociális munkán túl különböző programokat is szervezünk, melyek a hajléktalanságban élő embertársaink problémáinak megoldását, helyzetük, mindennapi életük elviselhetőbbé, könnyebbé tételét célozzák.

Intézményünk adományátvevő hely is, ahol napi 24 órában átvesszük a lakossági ruhaadományokat és egyéb használati tárgyakat, melyek rajtunk keresztül jutnak el a rászorulókhoz. Az épületben hetente osztunk ruhát hajléktalanoknak és a kerületben élő rászoruló lakosság - kisnyugdíjasok, nagycsaládosok - részére is. Rendszeresen fogadunk önkénteseket, akiket indíttatásuk, készségeik és képességeik szerint vonunk be segítőként.

2.         Megnevezése: nappali ellátás hajléktalanok részére

            A működés kezdete: 2000, a Miklós utcai helyszínen 2010

            Ellátási kapacitás/ engedélyezett férőhelyek száma: 100 fő

            Ellátási területe: Észak-Buda, egész Buda + pesti területek

Rövid leírása:

Intézményünk elsősorban a hajléktalan embereknek nyújt ellátást, de minden segítségre szoruló embert segítünk. A kötelező nappali melegedős szolgáltatáson felül - mosás, fürdés, pihenés, tanácsadás, étel-melegítés és fogyasztás - magas színvonalú ügyfélszolgálatot, álláskereső irodát és mentálhigiénés szolgáltatást nyújtunk, számítógép- és telefon használatot biztosítunk. Délutáni klubfoglalkozásokat tartunk, és több pályázati programmal segítjük a klienseinket. Fodrászunk 6 órában fogad vendéget.

Az igények és lehetőségek mértékében szombatonként is nyitva tartunk. Intézményünk szolgáltatásait minden rászoruló ingyen veheti igénybe.

3.         Megnevezése: Időszakos Férőhely

            A működés kezdete: 2011

            Ellátási kapacitás/ engedélyezett férőhelyek száma: 19fő

            Ellátási területe: főként Buda + Pesti területek

rövid leírása:

19 fő krízishelyzetbe került hölgyvendégnek tudunk átmeneti, rövidtávú, egyszerű éjszakázási lehetőséget biztosítani. Többségében Utcai Gondozószolgálatok, Krízisautó Szolgálatok, Rendőrség vagy a Mentő szállít hozzánk ügyfeleket. Földre helyezett műbőr bevonatú szivacs fekvőhelyeiken kívül egyszerű vacsorával látjuk el őket. Ügyfeleink továbbgondozását elsősorban az MMSZ Utcai Gondozó Szolgálatával együttműködve igyekszünk megoldani.

Az igények és lehetőségek mértékében időnként a melegebb évszakokban is megnyitjuk szálláshelyünket. Az igénybevétel ingyenes.

        

 


Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43