(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Elérhetőségeink » Idősek Klubja - Esztergom
Idősek Klubja - Esztergom

Idősek Klubja


Elsődleges célunk, hogy a magányosan maradt (egyedül élő vagy „csak” társaságra vágyó) idősek „második családot”, baráti közösséget találhassanak közöttünk. Ugyanakkor házaspárokat is szívesen várunk.

Az Idősek Klubja olyan szociális intézmény, mely napközbeni tartózkodást, szabadidős tevékenységeket, mentális és kulturális foglalkozást biztosít a nyugdíjas korú, idős emberek részére. Fő feladatunk, hogy segítsünk az idős korral járó nehézségek megoldásában, elérhetővé téve, hogy továbbra is a társadalom aktív tagjai maradhassanak.
Jelenlegi klubtaglétszám: 30 fő.
Főként azok az idős emberek keresnek meg bennünket, akik elveszítették társukat és nem akarnak a magányosság érzésével egyedül maradni. Társaságra vágynak, de önálló életet élnek. Intézményünk – igény szerint – megszervezi a napi meleg ebéd lehetőségét a gondozottak részére.
 

Foglalkozások, programok a klubban
A foglalkoztató programoknál fontosnak tartjuk, hogy a még meglévő készségekhez és képességekhez illeszkedjenek valamint, hogy az egyéni ötletek is megvalósulhassanak. A részvétel önkéntes, fakultatív. Jelenleg az alábbi állandó programokat biztosítjuk: társas- és kártyajátékok; irodalmi nap („versolvasó”); „Nóta-klub”; ügyességi játékok; kézműves foglalkozás; filmvetítés („Mozi-klub”); „Activity”; szituációs játékok; stb.
Ünnepek megtartása: név- és születésnapok; farsang; nőnap; Húsvét; Karácsony közös megünneplése.
 

Demens személyek nappali ellátása
Klubunk szerves részeként működik a demens személyek nappali ellátása, amely a demencia problémáival küzdő idősek, illetve azok családjának nyújt segítséget. Az ellátást – kizárólag - demencia kórképet megállapító szakvéleménnyel rendelkező esztergomi lakosok vehetik igénybe. Célunk a meglévő készségek, képességek folyamatos gyakorlásával a szellemi hanyatlás folyamatának lelassítása, valamint egyénre szóló terv alapján az általános mentális állapot megőrzése, javítása. Fontos feladatunk továbbá, hogy részükre biztonságos környezetet, folyamatos felügyeletet, hasznos szabadidős tevékenységeket biztosítsunk.


Irányítószám: 2500
Város: Esztergom
Cím: Kossuth Lajos utca 42.
Telefonszám: 33/412-614
Intézményvezető: Martin Dániel
E-mail: maltai.esztergom (kukac) invitel.hu
Nyitvatartás: Munkanapokon: 8:00 - 16:00

Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43