(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Elérhetőségeink » Játszótér-Játszóház program
Játszótér-Játszóház program

 Az intézmény/szolgáltatás

Neve: Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Játszva megelőzni!” Játszóház - Játszótér Program

Címe: Budapest III. kerületében 7 helyszínen működő játszóterek

Nyitva tartása: általában 9-18 óráig, ez évszakonként és terenként változhat

Elérhetősége:

  Programvezetők: Vaszil Dóra, Nagy László

email cím: vaszil.dora@maltai.hu; nagy.laszlo@maltai.hu

                       

Ellátások/szolgáltatások

            Megnevezése: gyermekek napközbeni ellátása

            A működés kezdete: 1998

            Rövid leírása:

Kettős küldetéssel indult útjára a Magyar Máltai Szeretetszolgálat keretein belül Magyarországon az első „szociális” játszótér, amely egy komplex program első elemeként hoztunk létre. E komplex programunknak a „Játszva megelőzni”nevet választottuk.

Játszunk is és megelőzünk? Mit jelent ez a két fogalom együtt?

A programot - melyet akár bújtatott szociális munkának is nevezhetünk- 1998-ban kezdték el a szeretetszolgálat önkéntesei és munkatársai. Azzal a céllal indították útjára, hogy a panelrengetegben lakó családokat kimozdítsák a négy fal közül, s közösségi teret kínáljanak fel nekik a játszótereken, játszóházakban a közös játékra, ismerkedésre, beszélgetésre. Meggyőződésünk volt, hogy a játék egy olyan eszköz, ami által közelebb lehet kerülni egymáshoz, s így a bizalmi kapcsolatok kialakulásához is. Olyan közösségi teret kínálunk, ahol szabadidejüket hasznosan eltölthetik kicsik és nagyok is egyaránt. A céltalanul kallódó ifjúságnak is nyitottak játszótereink, amiben biztonságos környezetet nyújtunk egy olyan helyen, ahol tiszta környezetben, biztonságos játékeszközökkel, hozzáértő szociális szakemberekkel odafigyelést nyújtunk a betérő gyermekeknek, családoknak.

Játszótereink, szervezett programjaink, klubjaink ingyenesen igénybe vehetőek a nyitvatartási időnkben. A „máltai játszóterek” mindegyike olyan kerítéssel körbekerített játékpark, melynek területén egy kb. 100 nm-es téliesített faház, azaz egy játszóház is áll. Ez lehetővé teszi, hogy látogatóink rossz idő esetén is részt vehessenek programjainkon. Játszótereinken mosdó- és pelenkázó-helyiségek is rendelkezésre állnak.

A biztonságos használat érdekében a játékszereket korcsoportonként elkülönítve helyeztük el tereinken. Rendszeresen felkeresnek minket a környék iskolái és gyermekcsoportjai, akik szabadidejüket, különböző programjaikat nálunk szervezik meg.

Változatos programjainkról, eseményeinkről a havonta 1200 példányban megjelenő, a tereken ingyenesen elérhető "Tündérkert" játszótéri újságunkban és a www.maltai.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Budapesten jelenleg 7 játszóterünk működik, mindegyik a III. kerületben, az alábbi helyszíneken:

Budapest, III. kerület, Gyűrű utca

Budapest, III. kerület, Zemplén Győző utca

Budapest, III. kerület, Kerék utca

Budapest, III. kerület, Huszti út

Budapest, III. kerület, Lajos utca

Budapest, III. kerület, Silvanus sétány

Budapest, III. kerület, Solymár utca

Változatos programjainkkal szeretettel várunk mindenkit!

         

 


Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43