(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Elérhetőségeink » Támogató Szolgálat - Tatabánya
Támogató Szolgálat - Tatabánya
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tatabánya város közigazgatási területén 2006. december 27-én hozta létre a támogató szolgálatot.
 
A támogató szolgálat célja a fogyatékkal élő személyek önrendelkezésén alapuló önálló életvitelének megkönnyítése, elsődlegesen a lakáson kívüli közszol-gáltatások elérésének segítésével, valamint önállóságának megőrzése mellett a lakáson belüli speciális segítségnyújtás biztosítása.
 
A szolgálat alapelve, hogy a támogatott személy egyéni igényeinek figyelem-bevételével, a törvényi kötelezettségeknek eleget téve, térítésmentesen segíteni a fogyatékkal élők önálló életvitelét, a társadalmi integrációt és reintegrációt.
 
 Szállító Szolgálatunk
 
Ügyfeleink számára a szállítást
• Tatabánya város közszolgáltatást nyújtó intézményeihez,
• egészségügyi és szociális intézményekhez,
• kulturális rendezvényekhez
• bevásárláshoz,
• szabadidős programokhoz,
• temetőlátogatáshoz és
egyéb szolgáltatásokhoz biztosítjuk.
 
A hozzáférés segítése érdekében speciálisan átalakított, rámpával és kis magasságú lépcsővel ellátott kilencszemélyes mikro-busszal végezzük a szállítást. Ezt a feladatot elsősorban a gépkocsivezető, szükség esetén a személyi segítő közreműködésével látja el.
A szállítás -előzetes megbeszélést követően- nem csak egy-egy alkalommal, hanem rendszeres gyakorisággal is igénybe vehető.
 
 Személyi Segítő Szolgálatunk
 
Személyi Segítő Szolgálatunk a hétköznapok során felmerülő problémák megoldását hivatott elősegíteni.
A segítségnyújtás keretében, ingyenes szolgáltatást nyújtunk hivatali ügyek intézésében, lelki támogatásban, gyógyszerek felíratásában és kiváltásában, bevásárlásban, sétáltatásban, kísérésben, a közvetlen környezet és a személyi higiénéjének megteremtésében és fenntartásában.
Igény szerint felügyeletet biztosítunk, folyamatosan figyelemmel kísérve a fogyatékkal élő ember egészségügyi állapotát. Az élet különböző területeiről érkező gondokat meghallgatjuk, majd mérlegelve keressük a szóba jöhető és megvalósítható megoldásokat.
 
A segítségnyújtás egyénre szabottan, tervszerűen, a fokozatosság és a folyamatosság elvét figyelembe véve történik.
 

Irányítószám: 2800
Város: Tatabánya
Cím: Bem József utca 6.
Telefonszám: +3634339256
Intézményvezető: Mitnyik József
Számlaszám: 11740009-20201571
Fax: +3634339256
E-mail: tamogatoszolgalat.tatabanya (kukac) maltai.hu
Nyitvatartás: Kedd: 12:00 - 16:00, csütörtök: 9:00 - 13:00

Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43