(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Elérhetőségeink » Támogató Szolgálat - Esztergom
Támogató Szolgálat - Esztergom

Támogató Szolgálat

Ellátási terület: Dömös, Esztergom, Mogyorósbánya, Pilismarót, Tát.

A szolgáltatás célja: Segítséget adni a fogyatékkal élők (hallássérült, látássérült, mozgáskorlátozott, értelmi sérült) számára, hogy minél könnyebben be tudjanak kapcsolódni a társadalom mindennapi életébe.
Ellátottak köre: Azon ellátási területünkön, fogyatékkal élő személyek akik, a hatályos jogszabály alapján szociálisan rászorulónak minősülnek.
A támogató szolgáltatás igénybevétele során szociálisan rászorultnak minősül az a súlyosan fogyatékos személy, aki fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában, illetve magasabb összegű családi pótlékban részesül. A szolgáltatás igénybevételéhez a súlyos fogyatékossági állapotot igazolni lehet az ellátás megállapítását, illetve folyósítását igazoló határozattal vagy más okirattal, vagy az ellátás megállapításának alapjául szolgáló, a fogyatékosság fennállását igazoló szakvéleménnyel.
Alapvető tevékenységeink:
Személyi segítés. A fogyatékosság miatt egyedül gyakran megoldhatatlan feladatokban - az ellátott otthonában - történő segítés, ellátás. Az általános egészségi állapotának és a fogyatékosság jellegének megfelelő egészségügyi-szociális ellátásokhoz, valamint a fejlesztő tevékenységhez való hozzájutás személyi és eszközfeltételeinek biztosítása. Segítségnyújtás az önálló munkavégzéshez, tanulmányok folytatásához, szociális és egészségügyi szolgáltatások igénybevételéhez, kulturális, művészeti, sport, szabadidős tevékenységek végzéséhez.
Szállító szolgáltatás. A lakáson kívüli közszolgáltatások elérésének segítése. Alapvető célja a súlyos fogyatékossággal élő személyek számára hozzáférhetővé tenni azokat a szolgáltatásokat, amelyeket csak speciális szállítójármű segítségével érhetnek el (közintézmények szolgáltatásainak elérése, hivatalos ügyek intézése, egyéni szükségletek biztosítására irányuló szállítás, etc.
Információnyújtás, tanácsadás. A hivatalok, intézmények és civil szervezetek működéséről, szolgáltatásairól, a sérülteket érintő jogszabályokról, valamint azok változásairól, a különböző segélyek és járadékok rendszeréről tájékoztatjuk a hozzánk fordulókat személyesen, telefonon vagy e-mailben.
 


Irányítószám: 2500
Város: Esztergom
Cím: Kossuth Lajos utca 42.
Telefonszám: +3633412614
Intézményvezető: Martin Dániel
Fax: 33/311-418
E-mail: maltai.esztergom (kukac) invitel.hu

Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43