(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Már három szinten lesz fűtés a veszprémi toronyházban
Hírek
2012.12.18.

Már három szinten lesz fűtés a veszprémi toronyházban

Újabb két szinten indulhat újra a fűtés tíz év után Veszprém tízemeletes épületében, így összesen három szinten lesz meleg karácsonykor – mondta el Kozma Imre a Máltai Szeretetszolgálat elnöke és Sólyom László volt köztársasági elnök a helyiek által "pokoli toronyként" emlegetett egykori munkásszállón.
 
További képekért
klikk
(4 kép)

Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke elmondta, hogy a Szeretetszolgálat programja négy éve kezdődött, a házba akkor belépni "vakmerőség volt". Az épület és a lakások lelakottak voltak, mára viszont kezd otthonná válni a ház. A házban – ahová a postás korábban rendőri kísérettel járt – mára kevesebb a konfliktus, a lakók kétharmada rendszeresen fizeti a közös költséget és a vízdíjat.

A rehabilitációs programot Sólyom László volt köztársasági elnök saját keretéből két éve támogatja, az ő 11 millió forintos adományából építik ki most két emelet teljes fűtési rendszerét, és egyedi fejlesztésű digitális mérőórákat szereltettek be.
Az új rendszer segíti az itt élőket, hogy ne halmozzanak fel ismét adósságokat a szolgáltatók felé, ugyanis a fűtésért előre kell fizetni – mondta Vecsei Miklós, a Szeretetszolgálat alelnöke. Sólyom László a sajtótájékoztatót megelőzően bejárta a házat, családokat látogatott meg és szakmai egyeztetésen vett részt a program vezetőivel.
Porga Gyula Veszprém polgármestere azt mondta, hogy a városi hajléktalanellátás javulása a Szeretetszolgálatnak köszönhető. Emlékeztetett, hogy a pokoli toronyként elhíresült épületben a szociális hálóból kiesett családok élnek, akiknek a problémáját az önkormányzat és az állam – mivel jogilag magántulajdonú lakásokról van szó - nem tudta kezelni. A probléma megoldása azt üzeni, hogy amikor az önkormányzat nem tud mit tenni, akkor a civil szféra tud segíteni. A Szeretetszolgálat módszerének, a folyamatos szociális felügyeletnek, és állandó jelenlétnek köszönhetően "normalizálódni látszik a helyzet" – tette hozzá.

A Máltai Szeretetszolgálat veszprémi programjáról bővebben itt olvashat.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
2014.03.03.
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43