(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Miskolcon is utcára ment a Szeretetszolgálat
Hírek
2012.01.26.

Miskolcon is utcára ment a Szeretetszolgálat

Január elsejétől utcai szociális munkát is végeznek Miskolcon a Gondviselés Házának dolgozói. A borsodi megyeszékhelyen több karitatív szervezet is részt vállal a hajléktalan ellátás feladataiban, az egyeztetések eredményeképpen a Máltai Szeretetszolgálat járműve a diósgyőri városrészben, és a Miskolc nyugati végében járja az utcákat.
 

Január elsejétől utcai szociális munkát is végeznek Miskolcon a Gondviselés Házának dolgozói. Az intézmény húsz éve tart fenn hajléktalan szállót, nyolcadik évébe lépett a támogató szolgálat, és a csoport magalakulásával egyidős népkonyhán 150 rászoruló kap meleg ebédet.

– Az új szolgáltatás működtetésre pályázti úton nyertünk pénzt – mondta Kocsenga Anton intézményvezető. –
Az utcai szociális munka zavartalan működtetése érdekében együttműködést kötöttünk a város többi szervezetével. A megállapodás meghatározza az ellátási területet, és szabályozza a partner szervezetek tájékoztatását és a rendszeres tapasztalatcserét.

Az utcai szociális munka körébe tartozik a hajléktalan emberek felkutatása, szükség esetén a megfelelő intézménybe juttatása, tájékoztatás, információnyújtás, ügyintézés, szolgáltatás nyújtása, orvosi ellátás, jogi tanácsadás, szociális munka egyénekkel, csoportokkal, közösségekkel. Az utcán élő emberek  segítésének legfőbb eleme a közétkeztetés biztosítása közterületen.

A Máltai Szeretetszolgálatgoz tartozik a város nyugati területe, Diósgyőr. Az idei téli kríziskezelő program keretében teajáratot is indított a szervezet, a hétköznapokon 80 embernek biztosít teát és szendvicset.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43