(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » A buszpályaudvar lakói voltak
Hírek
2012.03.07.

A buszpályaudvar lakói voltak

Az Etele téren egy hónapig működött szálló története

Nyílt február 2-án, zárt március 5-én. Az Etele téri buszpályaudvar épületének emeleti helyiségében egy hónapon át ideiglenes éjjeli menedéket működtetett a Máltai Szeretetszolgálat. Az ingatlant a Volánbusz Zrt. bocsátotta rendelkezésére. A szállót másfél nap alatt sikerült kialakítani, a létszám gyorsan telt, és volt, amikor 67 ember is ott aludt. Március elején az ideiglenes menedék bezárt, a felszerelést elpakolták. A statisztikából kiderült, hogy nem a leghidegebb napokon voltak a legtöbben
 
További képekért
klikk
(5 kép)

Szerintem a tapasztalatok azt mutatták, hogy a XI. kerületben indokolt lenne még egy szálló nyitása - foglalta össze zárás utáni tapasztalatait Fodor Zoltán, az egy hónapig működött Etele téri menedék vezetője. A törzsközönséget, aarminc-negyven ember alkotta, ők minden nap visszajártak. Rajtuk kívül még több mint százan fordultak meg az emeleten kialakított menedékhelyen, ők rendszerint 1-2 alkalommal aludtak ott. A kimutatások szerint 177 ember összesen 1575 éjszakát töltött az ideiglenes szállón. A legzsúfoltabb éjszakán 67 ember aludt az Etele téren. A sarokban egy leváasztott területen nőket is fogadtak, éjszakánként 4-8 asszony élt ezzel a lehetőséggel.

 

Fodor Zoltán intézményvezető kimutatást is készített az ideiglenes menedék lakóiról, a részletes beszámoló innen letölthető.







Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék




Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43