(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » A megfaragott gondolat (Máltai blog)
Hírek
2012.05.04.

A megfaragott gondolat (Máltai blog)

A kecskeméti Komplex Hajléktalanellátó és Rehabilitációs Központ egyéves fennállásának megünneplésére az intézmény egyik gondozottja szobrot készített. Az ünnepségen az alábbi beszédet mondta.
 
További képekért
klikk
(4 kép)

Szeretném megosztani önökkel azt az örömöt és szabadságot, amit átéltem, miközben megfaragtam ezt a gondolatot, amiben összegezhetem helyzetemet.

A szobor amit ábrázol: Az alsó és felső kezek szimbolikusan a kezdetektől a végig tartó, a mindenséget átfogó Isten jelenlétére utalnak, az ide pedig az áldozatkész szeretetre.

A hullámzó tengert az életnek tartom. A segítségért kezét emelő emberben magunkra gondoltam. A hajó a Máltai Szeretetszolgálatot szimbolizálja, ahonnan egy ember mentőövet dob a segítséget kérő felé. Rajtunk múlik, megragadhjuk-e a segítséget, amellyel biztonságba kerülhetünk.

Úgy érzem, visszakaptuk az emberi méltóságunkat a kulturált körülményekkel, a Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportjának minden tagjától, az emberséges szeretetével, gondolkodásával, amiből példát és erőt meríthetünk. Tanulhatunk, hogy amikor el kell hagyni ezt a meleg fészket, meg tudjunk állni a lábunkon.

Szécsényi Zoltán

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43