(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » A rejtőzködő szegényeket is felkutatták (videóval)
Hírek
2012.01.20.

A rejtőzködő szegényeket is felkutatták (videóval)

Nyolcvan családot keresett fel élelmiszer és ruhaadományaival a Máltai Szeretetszolgálat miskolci szervezete január 19-én. Az összesen félmillió forint értékű ajándékot olyan rászorulók kapták, akiknél előzetesen környezettanulmányt végeztek a szervezet munkatársai.
 
További képekért
klikk
(5 kép)

A Máltai Szeretetszolgálat január 19-én élelmiszer adományt és ruhaneműt vitt ki számos olyan miskolci családnak, amelyet már karácsony előtt is felkeresett adományaival. Az előzmények: a arácsonyi „Adni öröm” akciót többhónapos feltáró munka előzte meg, ennek során a rejtőzködő, és igazán rászoruló szegényeket próbálták felkutatni. Ebben a miskolci intézmények munkatársai is részt vettek, akik személyes ismeretségük alapján a környezetükben élő emberekre hívták fel a figyelmet.

– Ajánlásokat kértünk a környező oktatási intézmények ifjúságvédelmi felelőseitől és a családsegítő szolgálat munkatársaitól is – mondja Szekeres Gábor regionális titkár. – Felkerestük az intézményeinkkel korábban kapcsolatba került rászorulókat is, azokat is, akik személyesen, azokat is, akik levélben fordultak hozzánk. A látogatások során környezettanulmány készült, felmértük szociális és anyagi helyzetüket, legsürgetőbb szükségleteiket.

A szervezet munkatársai meggyőződtek arról, hogy jó helyre kerültek az adományok. „Láttuk a meglepetést, az örömöt, de volt aki szégyenkezett, amiatt, hogy ide jutott, majd megkérdezte, tud-e valamiben segíteni,  viszonzásul szívesen jönne, önkéntesnek is." - mondta Szekeres Gábor. 

"A Máltai Szeretetszolgálat összesen 500 ezer forint értékben szállított ki élelmiszer adományt, és ruhaneműt 80 olyan családnak, amelynél karácsony előtt is jártak már. Mostani programjuk első állomása a MÁV-telep volt, majd a Hunyadi utca egy udvarában több családhoz is betértek. A következő megállóhelyek egyikét az Első utcai albérleti lakások jelentették. Többek között Orosz Józsefékhez is ellátogattak. (Az ő házuk égett le a Kőporos utcában, és mint arról akkor hírt adtunk, elsőként a máltaiaktól kaptak élelmiszersegélyt, a tragédia helyszínén.) Ezúttal tisztítószert vittek nekik." - írta az akcióról a Borsod Online.


Az akcióról a miskolci televízió is beszámolt, a híradó műsorát itt tekintheti meg.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43