(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Diákok takarítottak Miskolcon
Hírek
2011.11.02.

Diákok takarítottak Miskolcon

A miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium diákjai takarítottak a miskolci Csilla von Boeselager Ház kertjében. Ezzel a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium után egy újabb középiskola diákjai kapcsolódtak be a Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetének tevékenységébe. Az október 28-i önkéntes akcióról Szekeres Gábo régiótitkár küldött képes beszámolót.
 
További képekért
klikk
(6 kép)

A miskolci Csilla von Boeselager Házban minden nap sokan fordulnak meg. Hozzátartozók látogatják a 70 beteget az Ápolási Otthonban, az Idősek Otthonában lakó 25 időshöz is jönnek a rokonok vagy régi szomszédok, a Népkonyhán 150 szegény ember étkezik naponta. Ebben az épületben van a Máltai Szeretetszolgálat régióközpontja is. A szomszédos Gondviselés Házában ötvenen élnek a Hajléktalan szállón, és innen jár ki a támogató szolgálat is rászorulókhoz. Fontosnak tartjuk, hogy télen-nyáron gondozott legyen munkahelyünk és környéke, hogy az ellátottak melett a 70-75 dolgozó, és a betérő rászorulók is szép környzetben tölthessenek hosszabb-rövidebb időt, és gyönyörködjenek parkban.

Az őszi kerttakarítást és avargyűjtést minden ősszel a dolgozók mellett fiatal önkénzesekkel végezzük. Idén első alkalommal végeztek itt munkát a Fráter György Katolikus Gimnázium diákjai. A lehullott faleveleket gereblyézték össze és kert sarkában kialakított gyűjtőhelyre vitték, ahol a korábbi évek növénymaradványaiból mára komposzt lett, ami már csak rostálásra várt. Ezt az alkalmat kihasználjuk arra is, hogy a diákok megtapasztalhassák, hogyan lesz az ölünkbe hullott falevelekből kész talajjavító anyag.

Az október 28-i önkéntes akcióról képes beszámolót készített a Minap című, minden háztartásba eljuttatott hetilap, a beszámolót itt olvashatja el.

 

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43