(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Gyűjtés a türi Magyar Ház javára
Hírek
2012.11.10.

Gyűjtés a türi Magyar Ház javára

Harmadik alkalommal hirdette meg "Csak 300 forintot kérünk" mottóval az erdélyi magyarságot segítő gyűjtőakcióját a Máltai Szeretetszolgálat Észak-Magyarországi Régiója. Idén Tür község lassan készülő Magyar Házára hirdettek gyűjtést. Legutóbb Miskolcon a régiségvásárban folytatódott az akció, melyről a fő szervező, Szekeres Gábor küldött ismertetőt.
 

Harmadik alkalommal is adománygyűjtéssel készülünk a Küküllő-szögben szórványban élő magyarokhoz, ahol a nyelv tanításával és gyakorlásával szeretnénk identitásukat erősíteni.

Itthon természetes számunkra, hogy mindenki megérti nyelvünket, pedig otthonunktól egy-kétszáz kilométerre, vagy akár néhány kilométerre a határunktól a többség nem, mert már nem magyarok laknak ott.

Kétszer – 2010 és 2011-ben - adtunk át Bethlenszentmiklóson 600-600 ezer forintot az iskolabusz üzemeltetésére, hogy a fiatalok tanulásukat magyar nyelven folytathassák, 2011-ben korszerű játszóteret építettünk a településen, hogy legyen tér kicsinek és nagynak a játék közbeni nyelvgyakorlásra. Ez évben a csíksomlyói búcsúban vehette át türi Kémenes Lóránt plébános azt a 600 ezer forintot, amit régiónk lakosságától gyűjtöttünk össze az ott megújuló Magyar Ház renoválására.

December elején a Nagyenyed és Gyulafehérvár között Bethlenszentmiklós és Tür óvodásait és diákjait mikuláscsomaggal szeretnénk meglepni, a felnőtteket jelenlétünkkel kívánjuk erősíteni.

Dolgozóink, önkénteseink november első vasárnapján megtartott miskolci régiségvásárban sikeresen gyűjtöttek a fent említett célra. Borítékba tett csekket és adtak át azoknak, akik fontosnak tartják az ügyet.
Erősítést kaptunk a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium diákjaitól.
 

A miskolci szervezet felhívásaKapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43