(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Adománygyűjtés Kárpátalja megsegítésére
Hírek
2014.10.28.

Adománygyűjtés Kárpátalja megsegítésére

Kárpátaljai plébániák, gyülekezetek és parókiák támogatására indítottak gyűjtést a karitatív szervezetek, hogy az ott élő közösségeknek a téli időszakban segítséget nyújthassanak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kezdeményezett gyűjtésben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is részt vesz, a 1350-es adományvonalon minden hívás 250 forint segítséget jelent. A felajánlásokat a 11784009-20005320 számú bankszámlán is fogadja a karitatív szervezet.
 

Az akcióban részt vesz a Katolikus Karitász, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt.

A gyűjtést meghirdető sajtótájékoztatón Soltész Miklós államtikár azt hangsúlyozta, hogy a magyar emberek az évek során már bizonyították szolgálatkészségüket és az elesett emberek iránti odafigyelésüket akár az árvíz, akár a vörösiszap-katasztrófa idején, most pedig egy olyan határon túli magyar közösség van bajban, amelyet Magyarországról is segíteni kell.

Bölcskei Gusztáv református püspök elmondta: már korábban felmerült, hogy a tél komoly fűtési nehézségeket fog okozni Kárpátalján, így felmérések készültek a szükségletekről. Több településen már jelezték, hogy várhatóan 2 hónapos szénszünet lesz az iskolákban. Az összegyűlt adományokból elsősorban fűthető közösségi tereket alakítanak ki, ahová nappal vagy akár éjszaka is betérhetnek melegedni a rászorulók.

Spányi Antal püspök, a Katolikus Karitász elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy nem csak tudomásul venni kell a körülöttünk történő dolgokat, hanem felelősségünk, hogy segítsünk is, ahol tudunk. Hangsúlyozta: nem csupán egyházakat szeretnénk segíteni, hanem minden rászorulót, amennyire erre lehetőség nyílik.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43