(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Tizennégy milliós adomány az Operaházból
Hírek
2011.03.24.

Tizennégy milliós adomány az Operaházból

Március 5-én az árvíz és belvízkárosultak megsegítésére jótékonysági gálaestet rendeztek az Operaházban. A 2011-es Operabál helyett megtartott rendezvény bevételeit, 14 millió forintot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a rászorulóknak.
 
Kozma Imre atya, Szeretetszolgáltunk elnöke átveszi az adományt
az Operát irányító Horváth Ádám miniszteri biztostól

Idén a hagyományos Operabál helyett a szolidaritás és az összefogás ünnepének adott helyet az Operaház. Az intézmény így a maga módján járult hozzá az egész országot megmozgató példátlan segítségnyújtási akcióhoz. A gálaest védnöke Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke, díszvendége Orbán Viktor miniszterelnök. A szombat este színpadra álló nemzetközi hírű művészek a nemes cél érdekében lemondtak honoráriumukról.

 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az első segítők között érkezett az árvízzel sújtott településekre, és utolsóként jött el onnan. A szervezet Felsőzsolcán nyitott átmeneti irodája még a katasztrófa utáni ötödik hónapban is nap mint nap fogadta a támogatásra szorulók embereket. A Máltai Szeretetszolgálat által képviselt értékek között kiemelt szerep jut a kísérésnek, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szervezet képviselői mindaddig a bajbajutottakkal maradnak, amíg a segítségre szorulóknak erre szükségük van.
 
A szombati jótékonysági est az árvízkárosultak mellett a belvízzel sújtott családok megsegítését is célozza. Győri-Dani Lajos, a Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke szerint a belvízzel borított területen történt tragédiák nem rázták meg úgy közvéleményt, mint az áradásokról szóló beszámolók, a karitatív szervezet azonban napi gyakorisággal szembesül azzal, hogy a belvíz ugyancsak házak tucatjait tette lakhatatlanná, és az érintett családok éppúgy otthonukat veszítették, mint az árvízben összedőlt épületek tulajdonosai.
 


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43