(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Karácsonyi levél Devecserből
Hírek
2010.12.23.

Karácsonyi levél Devecserből

A világ összes karácsonyfája alá szeretnénk letenni egy kis csomagot, fizikailag lehetetlen, de a képzelet útján, együtt sikerülhet.
 
A világ összes karácsonyfája alá szeretnénk letenni egy kis csomagot, fizikailag lehetetlen, de a képzelet útján, együtt sikerülhet.
 
Kérlek, nézz Karácsony napjaiban a feldíszített fa alá. Hunyd be a szemed, látni fogsz egy kicsi dobozt kék papírba csomagolva, zöld szalaggal átkötve. A csomagolás kicsit gyűrött, megviselt, messziről jöhetett, az egyik sarka maszatos. Konkrét feladó nincs, csak annyi, Devecserből. Valahonnan ismerős a név, és megrohannak az emlékek, a szemed előtt szakad át a gát, és a vörös áradat megállíthatatlanul szabadul rá az emberekre, a térség településeire. Nem volt menekvés.
Vedd a kezedbe az ajándékot, bontsd ki. Hallani fogod, ahogy Gárdonyi Géza Devecserben írt: „Fel nagy örömre” című karácsonyi énekének hangjai felcsendülnek. A hang mellett betűk szállnak ki, a csomagból, és lassan szavakká állnak össze. A következő üzenetet tudod elolvasni:
 
DEVECSER KÖSZÖNI!
 
Ezzel a levéllel kívánunk köszönetet mondani Devecser Város Lakóinak nevében mindenkinek, aki velünk volt, gondolt ránk, önzetlenül segített, és segít.
 
KÖSZÖNJÜK A REMÉNYT! A LEGTÖBBET KAPTUK, AMIT KAPHATTUNK!
 
Áldott, Békés Karácsonyt!
 
                                                      Toldi Tamás                                   Kovács László
                                                     polgármester                                  alpolgármester
 
Devecser, 2010. december 23.
 


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43