(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Gyermeknapi visszatekintő
Hírek
2011.06.06.

Gyermeknapi visszatekintő

A Máltai Szeretetszolgálat önkéntes csoportjai és intézményei az ország számos településén nagyszabású rendezvényekkel tették emlékezetessé a gyermeknapot- Ezúttal a Komáromból és a Győből küldött képes beszámolókat adjuk közre.
 
További képekért
klikk
(10 kép)

 

Komárom

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Komáromi Csoportja az intézményeiben dolgozó kollégákkal együtt részt vett a megújult Jókai téren szervezett vidám gyermeknapi rendezvényen.
Színpadi játékok, néptánc, zene, bohócok, szórakoztatták az apró talpú közönséget, akik hozzátartozóikkal együtt vettek részt a nekik szervezett rendezvényen.
A csoport, a szakdolgozók programjai nagy sikert arattak. A kézművesek körül tolongtak az apróságok, akik készítményeikkel családtagjaikat örvendeztették meg. Leírhatatlan sikert azonban a fogyatékos fiatalok értek el, akik gondozóikkal együtt a vállalkozó kedvű gyerekeknek segítettek kipróbálni azokat a segédeszközöket, melyeket igazából csak fogyatékossággal élő embertársaink vesznek igénybe. (kerekesszék, járókeret, mankó, bot, fehérbot stb.). A sikert bizonyítja, hogy sok felnőtt is szívesen próbálta ki magát, illetve a fogyatékossággal élők mindennapjaihoz szükséges segédeszközöket.
Végül friss, ropogós cseresznye, zsákbamacska várta a résztvevőket, hogy a jó minőségű ajándékok még emlékezetesebbé tegyék a gyermeknapot!
 

Győr

Sikerrel zárult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat május 28-án megrendezett gyermeknapi rendezvénye a Győr Plázában. A változatos, színes programokon résztvevő gyerekek önfeledten játszottak, nagy érdeklődéssel figyelték a „mesés kerekerdőben” megrendezett mesefelolvasást, és a papírszínházat. Az alkotóműhelyben, többek között szélforgót, karkötőket vagy hűtő mágnest is készíthettek. Az izgő-mozgó gyerekek ügyességüket is próbára tehették a nagy népszerűségnek örvendő óriás Twisterben. Kicsik és nagyok izgalmas átalakuláson mentek keresztül az arcfestők és hennafestők segítségével. Vidám hangulatot biztosított a fellépő „Tarisznyások” együttes megzenésített verseivel a magyar költészet kimeríthetetlen kincsestárából. Az ebből az alkalomból megnyitott baba fotó kiállítás képeit is megcsodálhatták a látogatók. A remek hangulathoz hozzájárult a kedves HARIBO-maci is, akivel a kicsik kézen fogva, ölelgetve járkáltak. Ígéretünkhöz híven a gyerekek nagy örömére mindenki kapott meglepetés ajándékot is. A szervező munkában és lebonyolításban mintegy 22 máltai önkéntes tett ki magáért.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43