(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Eseménydús a komáromi nyár
Hírek
2011.07.25.

Eseménydús a komáromi nyár

Aktívan töltik a nyári időszakot a Máltai Szeretetszolgálat Komáromi Fogyatékosok Nappali Intézményének gondozottjai, akik az elmúlt hetekben számos élménnyel gazdagodtak. A színvonalas programokról Tóth Béláné Szalai Gabriella szakmai vezető és Bognár Renáta részlegvezető tájékoztatta honlapunkat.
 
További képekért
klikk
(12 kép)

Az elmúlt hónapban több nagyszerű programban vettek részt a Komáromi Fogyatékosok Nappali Intézményének fiataljai, amelyek a következők voltak:

- Győrújbarát Országos Találkozó

- Vidám délelőtt az Idősek Klubja tagjaival

- lovaglás

- Ismert emberek látogatása intézményünkben

Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény, Győr Nyugat-Dunántúli Regionális Módszertani Központ Győrújbaráton szervezett programokban gazdag napot. Az országos találkozó résztvevői szűrővizsgálatokon vehettek részt, drámajáték aktív részesei lehettek, a kreatív sarok programban pedig kézműves foglalkozásokban tevékenykedhettek. A komáromi intézmény minden tagja nagyon aktív volt az egyes programokban. Délután olimpiai játékos verseny szereplői voltak, a sportversenyekben aktívan szerepeltek, nagyon vidám, hangulatos versenyszámokban mutathatták meg az élethez való vidám hozzáállásukat. A napot Puskás Péter koncertje zárta, a közönség együtt énekelt és táncolt vele, azután fáradtan, élményekben gazdagon tértek vissza Komárom városába.

A következő programnak a komáromi Fogyatékosok Nappali Intézménye adott otthont, a „Vidám délelőtt” keretében a Gondozási Központ idős klubjának tagjaival töltöttünk egy felejthetetlen napot. Fiataljaink a nyarat szimbolizáló versekkel, Kósa Nellike dalaival köszöntötte a vendégeket, valamint kis ajándékkal kedveskedtünk nekik. Az évszak hangulatához illően megterített asztalnál kínáltuk a fiatalok által készített süteményeinket. Ezután mindenki fiatalos lendülettel vett részt az asztalitenisz játékban, a kosárra való dobálásban, a csocsó játékban. Egy új labdaügyességi játékot is megtanultunk az idősektől.

Egy komáromi vállalkozónak köszönhetően vendégül láttuk R. Kárpáti Pétert, a „Barátok közt” televíziós sorozat egyik főszereplőjét, és MC DC Veres Róbertet, aki a „Csillag születik”című tehetségkutató versenyén vált ismertté. Fiataljain nagyon jól érezték magukat.

A programok közül nem maradhatott el a terápiás lovaglás sem, erre Komáromban került sor egy nagyon kedves terapeuta irányításával. Csoportokra osztva jártunk ki a fiataljainkkal, akik nagyon ügyesen végezték el a feladatokat, megbarátkoztak a lovakkal.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43