(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Programok » Idősbarát lakásprogram
Programok
2009.01.21.

Idősbarát lakásprogram

Az Idősbarát lakásprogram lezárult. 250 millió forintból alakítottuk át idős emberek lakásait országszerte.
Ebből a pénzből hétszázhat idős ember otthonát tettük kényelmesebbé, elsősorban az észak-magyarországi régióban. Az esetek többségében a fürdőszobákat építettük át: a kádakat cseréltük zuhanytálcára vagy csúszásmentes járólapokat tettünk a régiek helyére. A második legggyakoribb feladat a lépcsők rámpákkal történő kiváltása volt. Az időseknek nem kellett önrészt fizetniük. Egy-egy beruházáshoz legfeljebb 400 ezer forintot lehetett elnyerni. 2421 érvényes kérelem érkezett, ezek közül 706 nyert támogatást. A sikeresen pályázók nem pénzt kaptak: 250 vállalkozóval kötöttünk szerződést, akik elvégezték az akadálymentesítéssel kapcsolatos munkákat a nyerteseknél.
 
T Á J É K O Z T A T Ó
 
  
 

Tisztelt Pályázók!
 
A Bíráló Bizottság az „Idősbarát lakásprogram” pályázatra beérkezett pályázatokat elbírálta.
 
A szűkös határidő, a szigorú feltételek, és a viszonylag bonyolult pályázási mód ellenére 2744 db pályázat érkezett hozzánk, ami a nagy érdeklődést és főleg az óriási igényt mutatja.
Az elbírálást követően, a nyertesek listáját a Szociális és Munkaügyi Minisztérium jóváhagyta.
 
A nyertesekre vonatkozó összes információ honlapunkon - ugyanabban a rendszerben, ahol a pályázati adatlapot kitöltötték – megtekinthető.
  
 
A rendszerben közölt adatok tájékoztató jellegűek, a hivatalos eredményekről postai úton értesítjük a Pályázókat.
 
Megértésüket és türelmüket köszönjük.
 

  
  
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Szociális és Munkaügyi Minisztériummal megkötött szerződése alapján 2009. január 23-án pályázatot hirdetett szociális alapellátásokban részesülő időskorú személyek számára lakhatási körülményeiknek részleges lakás átalakítással, illetve akadálymentesítéssel történő javítására.
 
„Megszokott környezetben, nagyobb biztonságban” – foglalható össze ez a program, amely az idős emberek igényei szerint elvégzendő lakás-átalakításokat támogatja. Fürdőkád helyett zuhanyozó, kapaszkodók, eltüntetett küszöbök, áthelyezett villanykapcsolók mind segíthetnek abban, hogy idős embertársaink önálló életvitelüket saját lakásukban folytathassák.
 
100.000 és 400.000 Ft között kaphattak támogatást kisebb, életvitelüket megkönnyítő lakás-átalakításra az idősbarát lakásprogram pályázati felhívására jelentkező azon, 65 esztendősnél idősebb magánszemélyek, akik szociális alapszolgáltatásban részesülnek. Pályázatukat közösen készítették el a részükre szociális szolgáltatást nyújtó intézménnyel. A munka elvégzésére javasolt vállalkozót is be kellett vonni a pályázat kidolgozásába, akivel az átalakítási munkákat el kívánták végeztetni. A nyertes pályázók a kért átalakításokat természetben kapják meg. A pályázatban megjelölt kivitelezővel a Szeretetszolgálat szerződést köt az átalakítás elvégzésére.
 
A teljes pályázati keretösszeg 249.632.000,- Forint.
 
A pályázatot az elektronikusan kellett kitölteni. A pályáztatással összefüggő teendőket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarország Regionális Intézménye végzi.


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43