(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Gondolkodásra ösztönző segítség
Hírek
2016.01.22.

Gondolkodásra ösztönző segítség

Új módon segíthetünk a szegény gyerekeknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a BASICO játékkollekció együttműködésének köszönhetően. A játékboltokban kiállított újrahasznosított hulladékból készült játékok jelképes megvásárlása pénzadománnyal támogatja a Szeretetszolgálat családokat segítő intézményét, ugyanakkor gondolkodásra ösztönzi a gyerekeket.
 

Pattanó Labdacs, Cérna Cili, Csoda Pörgi és Villám Járgány készül újrahasznosított hulladékból, hogy szemléltesse, ma Magyarországon minden harmadik gyermek ezekhez hasonló hulladékból készült játékkal játszik. A jelképes gyerekjátékok célja kettős: figyelemfelhívás és segítség. A labdacs, a baba, a pörgi és a kisautó megvásárlásakor alkalma nyílik a gyerekeknek a szülők, nevelők közreműködésével elgondolkodni szegényebb társaik helyzetéről, és arról, mivel és hogyan tudnak segíteni. Megismerhetik a tényt, hogy azokban az otthonokban, ahol szegénységben vagy nyomorban élnek a családok, sem játékra, sem ruhákra, de sokszor még csak megfelelő minőségű ételre sem futja a szülőknek. Az ilyen körülmények között élő gyerekeknek gyakran nem jut több egy szemétből összetákolt játéknál.

A figyelemfelkeltés és szemléletformálás mellett a másik fontos cél, hogy az adományozásból befolyt összegből a Máltai Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthonában élő gyermekek számára valódi játékokat vásárolnak. A játékok csupán szemléltető eszközök, figyelemfelhívásként szolgálnak, így hazavinni nem lehet azokat.

Az akcióban több mód is van az adományozásra: a Szeretetszolgálat számlaszámára történő átutalással, a nagyobb játékboltokban kihelyezett perselyekben, a basico.hu oldalon, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adomanyozz.hu weboldalán. 

A Máltai Szeretetszolgálat hivatalos számlaszáma: 11784009-20211161

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43