(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Roma világnap a Terézvárosi Nappali Melegedőben
Hírek
2015.11.19.

Roma világnap a Terézvárosi Nappali Melegedőben

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Terézvárosi Nappali Melegedője a főváros egyik nagy forgalmú intézménye, ahol különös figyelmet fordítanak az ellátottakat is érintő ünnepekre, évfordulókra, világnapokra is. Idén többek között a Roma Világnapról is megemlékeztek. A közös ünnepről Fodor István intézményvezető írt rövid beszámolót.
 

Idén április 09-én ünnepeltük a Roma Világnapot a Terézvárosi Nappali Melegedőben. A vendégeket az intézményt látogató roma származású emberek közül hívtuk meg. Az összegyűlteket ebéddel (csirkepaprikás) kínáltuk, ami izárólag jó minőségű alapanyagból készült. A főfogás mellé rostos üdítőt és ásványvizet szolgáltunk fel, majd egy Sacher tortával koronáztuk meg a napot.

Az élelmiszereket a Terézvárosi Önkormányzattól kapott pályázati forrásból finanszíroztuk. Az ebédet kulturális program követte, meghallgattuk a roma himnuszt és beszélgettünk az ünnep jelentőségéről, szerepéről. Hagyományos és mai modern roma zenéket hallgattunk, és a filmklub keretében megnéztük Emir Kusturica világhírű filmjét, a Macskajajt.

A nappali melegedőt látogató roma emberek aránya 25-30% között mozog, és nem csupán a hajléktalanságuk, de etnikai hovatartozásuk miatt is hátrányban vannak a többségi társadalommal szemben. Ezért tartjuk fontosnak, hogy a következő években is megünnepeljük a Romák Világnapját.

Fodor István

intézményvezetőKapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43