(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Utolsó este a krízisszállókon
Hírek
2013.03.01.

Utolsó este a krízisszállókon

Az utolsó este terített asztalon meleg vacsora és palacsinta várta az Országos Központban a krízisszálló vendégeit. A Befogadás Házában kialakított átmeneti szállóban minden este húsz hajléktalan ember kapott menedéket január 15-től február utolsó napjáig. A rendhagyó vacsoráról a Szeretetszolgálat munkatársai gondoskodtak. A Volánbusz által felajánlott Etele téri krízisszálló is bezárt.
 

A megnyitása óta minden este telt házzal működött a Szeretetszolgálat Szarvas Gábor úti országos központjában a leghidegebb éjszakára megnyitott ideiglenes szállás. A Befogadás Házában naponta húsz hajléktalan ember kapott menedéket. Az elmúlt tíz évben a téli krízis időszakban a Szeretetszolgálat mindig felajánlotta az országos központ helyiségét is a hajléktalan emberek ellátására. A rendezvények, előadások helyszíneként szolgáló termet ágyakkal rendezték be a téli krízis idejére.

Bezárt az Etele téri krízisszálló is, az utolsó éjszakán 55 hajléktalan ember aludt a Volánbusz által felajánlott átmeneti szállóban. December 12-től közel 300 hajléktalan ember fordult meg az éjszakai melegedőben, amely a teljes időszakban 100% feletti kihasználtsággal működött. Ez a küszöb nélküli szálló, minden nehézség ellenére, hatalmas segítséget, háttérbázist jelentett a krízisellátásban.
Az ellátást az ügyeletes kollégák és az utcai szociális munkások mellett egy 8-10 főből álló önkéntes csoport is segítette.
Az ott alvó ügyfelekből a Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak csaknem 40 hajléktalan embert sikerült elhelyezniük intézményi keretek között az elmúlt hetekben.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43