(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Élelmiszert oszt a Fülöp szigeteken a máltai segélyszervezet
Hírek
2013.11.19.

Élelmiszert oszt a Fülöp szigeteken a máltai segélyszervezet

Élelmiszert és higiéniai cikkeket valamint a főzéshez szükséges edényeket oszt a máltai segélyszervezet a tájfun sújtotta Fülöp szigeteken. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyűjtést szervezett a katasztrófa károsultjainak támogatására, a felajánlásokat a nemzetközi máltai szervezeten keresztül juttatja célba. A segíteni szándékozók erre a számlára fizethetik be adományaikat: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület OTP Bank 11784009-20200673 (a közlemény rovatba kérjük beírni Haiyan tájfun).
 

A Máltai Szeretetszolgálat a Malteser International tagszervezeteként vesz részt a tájfun áldozatainak megsegítésében. A helyszínen a nemzetközi hálózat német munkatársai tartózkodnak, akik a többi nemzetközi segélyszervezettel együttműködve megkezdték a károsultak ellátását.A  Samar szigetén lévő San Antonio és Amandayehan településeken osztanak élelmiszert és higiéniai cikkeket, valamint főzéshez edényeket.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyűjtést indított a károsultak megsegítésére. A helyszínen dolgozó kollégák információi alapján programot szerveznek, amelyet a Magyarországon gyűjtött adományokkal támogatnak.

San Antonio és Amandayehan, két tengerparti falu Samar sziget déli részén, amit majdnem teljesen elpusztított a Haiyan tájfun. A Malteser International élelmiszereket, háztartási cikkeket és a higiéniai eszközöket szállított a helyszínre, ahol csaknem 7000 ember szorul támogatásra.

"Az ennivaló hiánya a legnagyobb gond ebben a pillanatban" - jelentette a Malteser International honlapján  Sandra Harlass, a segélycsapat gyors helyzetértékelést készítő szakértője.  "Az emberek nem tudnak élelmet vásárolni, mivel szinte a teljes készletet elmosta a vihar. Ötven kilométeres körzetben szinte minden paic megszűnt, de megsemmisült a termés legnagyobb része is. A következő hónapokban az élelmiszer ellátottságtól függ majd az emberek sorsa. "

A szervezet  nagyméretű sátrakat állított, melyek otthont adnak majd egy ideiglenes klinikának, ahol egy egészségügyi csoport ( négy orvos és a nővérek), valamint  a traumát átélt gyerekek számára pszichológiai támogatást nyújtó játszószoba kap helyet.

 További anyagaink:

Tájfun után gyűjtést szervez a Máltai SzeretetszolgálatKapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43