(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Vendégségben a Kőrös Mentőcsoportnál
Hírek
2011.04.17.

Vendégségben a Kőrös Mentőcsoportnál

Békéscsapán tartotta soron következő katasztrófavédelmi gyakorlatát a Körös Mentőcsoport. A gyakorlatra meghívást kaptak a Máltai Szeretetszolgálat katasztrófavédelmi szakemberei is: Adányi László programvezető és Sáhóné Lajkó Zsuzsanna program koordinátor.
 

A gyakorlat során földrengés károsultjainak mentését gyakorolta a Körös Mentőcsoport, amely a katasztrófavédelem különböző szakterületeire specializálódott civil és állami szervezetek szakembereiből áll. Vannak köztük búvárok, alpintechnikával magasból mentők, kereső kutyások, tűzoltók, krízis intervenciós segítők, életmentők, a csoport utazásáról, ellátásáról gondoskodó logisztikusok, hiradástechnikusok.

A Körös Mentőcsoport létrehozását a Békés Megyei Közgyűlés segítette, működésüket azóta is támogatja. Az első bevetésre a tavalyi borsodi árvíz alkalmával kerül sor. A Körös Mentőcsoport tagjai Szeretetszolgálatunk munkatársaival egyszerre elsőként érkeztek meg Sátoraljaújhelyre, ahol közösen segítették a kitelepített családokat.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43