(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » A katasztrófavédelmi törvényről kérdezték a civil szervezeteket
Hírek
2012.09.20.

A katasztrófavédelmi törvényről kérdezték a civil szervezeteket

Az idén életbe lépett új katasztrófavédelmi törvény kapcsán a civil szervezetekkel kötött együttműködési megállapodás aktualizálására kérte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a karitatív szervezeteket.
 

A BM OKF a január óta hatályos katasztrófavédelmi törvényben foglaltak végrehajtása kapcsán tartott konzultációt a különböző veszélyhelyzetek kezelésében a katasztrófavédelemmel együttműködő társadalmi karitatív szervezetekkel - számolt be a katasztrófavédelem honlapja.

A konzultáción a Baptista Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Magyar Vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet szakterületi vezetői vettek részt. A katasztrófavédelem és a karitatív szervezetek közötti együttműködés a vörösiszap-katasztrófa utáni kárenyhítés időszakban létrehozott Civil Humanitárius Koordinációs Központ létrehozásával vált napi szintűvé.

Az egyeztetésen dr. Góra Zoltán tű. dandártábornok, főigazgató-helyettes arra kérte a megjelent szervezetek képviselőit, hogy tegyenek javaslatokat az együttműködési megállapodásban rögzítettek aktualizálása érdekében, és fogalmazzák meg véleményüket az új katasztrófavédelmi törvénnyel kapcsolatban.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a BM OKF és a karitatív szervezetek közötti korábbi együttműködési megállapodások felülvizsgálatra szorulnak, továbbá a megelőzés időszakában is szükség van a szervezetek közötti aktív kommunikációra és együttműködésre.

Dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő arra hívta fel a megbeszélés résztvevőinek a figyelmét, hogy a katasztrófavédelmi törvény értelmében a karitatív szervezetek dolgozói és önkéntesei közfeladatot ellátó ágazati védekezési szervezet tagjai, polgári védelmi kötelezettségüket tehát munkakörük ellátásával teljesítik.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43