(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Felkészülnek a következő katasztrófára
Hírek
2014.02.05.

Felkészülnek a következő katasztrófára

Hetedik alkalommal találkoztak egymással a magyarországi vezető karitatív szervezetek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által szervezett munkaértekezleten A természeti katasztrófák következményeire történő felkészülés időszakában az együttműködés kialakításának, az adatok pontosításának, tapasztalatok cseréjének és a feladatok megosztásának fórumai a mostanihoz hasonló munkaértekezletek.
 

A megbeszélésen öt szervezet, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet vezetője révén képviseltette magát. Az ülésen először tájékoztató hangzott el a tavaly novemberi munkaértekezlet óta elmúlt időszak eseményeiről, majd Jackovics Péter tű. alezredes, műveletirányítási főosztályvezető foglalta össze a hazai és nemzetközi vonatkozású eseményeket. A főosztályvezető kiemelte, mennyire fontos szerepet tölt be az önkéntesség a katasztrófavédelem lakosság szolgálatában végzett munkájában, majd hangsúlyozta, ennek nélkülözhetetlen része a karitatív szervezetek szolgálata.

A szervezetek képviselői ezután ismertették, milyen tapasztalatokat szereztek a téli munkavégzés, illetve az együttműködés során, majd arról szóltak, miként készülnek a télen várható eseményekre. A Magyar Vöröskereszt képviselője a hóhelyzet miatt a határokon rekedt és ott napokon át várakozó kamionosok ellátásáról számolt be, míg a Magyar Református Szeretetszolgálat az országszerte zajló tűzifa-adományozási munkájáról adott tájékoztatást.

(A BM OKF honlapján megjelent tudósítás)
A karitatív szervezetek által működtetett, hajléktalanokat befogadó helyekről szólva egyebek mellett elhangzott, hogy azok a hideg idő beállta óta 80-90 százalékos kihasználtsággal működnek, de szükség esetén a kapacitások tovább bővíthetőek vidéken és Budapesten egyaránt. Az egyes szolgálatok a korábbi évek gyakorlatának és kialakított profiljuknak megfelelően működtetnek úgynevezett túlélő pontokat, nappali ellátó- vagy éjjelimenedék-helyeket. A folyamatos koordinációról, a hajléktalanok elhelyezéséről központi, krízisstáb gondoskodik – hangzott el.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43