(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » A veszprémi útravaló
Hírek
2012.09.04.

A veszprémi útravaló

Huszonhat Veszprémben élő hajléktalan ember vesz részt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat- Befogadás Háza által indított programban.
 

2012. augusztus 1-én útjára indítottuk a TÁMOP- 5.3.3-11/2-2011-0012-es kódszámú „Az utcán élő hajléktalan személyek társadalmi visszailleszkedésének, foglalkoztathatóságának elősegítése, sikeres munkaerő-piaci integrációjának megalapozása” című kiírás keretében nyertes pályázati programunkat Veszprémben.

A pályázati programidőszak – 2012. augusztus 1 – 2014. január 31. – alatt komplex programot valósíthatunk meg a Veszprém városában élő hajléktalan emberek számára.
Huszonhat fő vesz részt a programban, akik előzetes fizikális-pszichés állapotfelmérésen vesznek részt. Az állapotfelmérések már 2012. augusztusában elkezdődtek Nappali Centrumunkban.

A pályázati program két alappillére a képzés, valamint a lakhatás támogatása. 600 órás takarítói képzést indítunk, a képzésben részt vevők számára pedig képzési támogatást valamint élelmezést is biztosítunk.
A lakhatást elsősorban albérleti támogatás formájában támogatjuk, de a program keretében a Befogadás Háza összes intézményrészében kialakítunk helyeket, melyek alkalmasak a jelenleg utcán élő hajléktalan személyek intézményes ellátására.

A program keretei között ügyfélfogadó iroda kerül kialakítására, ahol heti, havi rendszerességgel folyamatos információt biztosítunk az aktuális munkalehetőségekről, a program keretei között igénybe vehető szolgáltatásokról.

A program sikerességének érdekében a szociális munkások mellett szükség esetén pszichológus, és pszichiáter-addiktológus szakemberek is foglalkoznak majd a programban részt vevő hajléktalan emberekkel.

A program egyes elemei kitérnek a szabadidő hasznos eltöltésével kapcsolatos tevékenységek támogatására is, kulturális, sportrendezvényekre szóló belépők formájában. A pályázaton elnyert támogatás összege: 36 687 325 Ft.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43